Een ongekende soep; romige slasoep


Publicatie datum:

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Gesponsorde koppelingen

Met sla associëren we niet onmiddelijk soep. Toch is het mogelijk een heerlijke soep die zeker niet zal misstaan op uw feestjes en die uw gasten aangenaam zal verrassen, te bereiden van sla.

Gesponsorde koppelingen

Romige kaassoep

Ingrediënten

  • 1 kropsla1 romig kruidenkaasje (bv Boursin)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 grote aardappel
  • wat olijfolie
  • 2 blokjes kippebouillon
  • 1,5 L water
  • peterselie of kervel
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • De ui snipperen en die enkele minuten laten stoven in de olijfolie.
  • De aardappel in kleine blokjes snijden en toevoegen.
  • Het teentje look pellen en toevoegen en alles wat laten stoven.
  • Ondertussen de blaadjes van de sla losmaken, de harde stronk verwijderen, slablaadjes wassen, droogzwieren en grof snijden.
  • Voeg de sla bij de ui, aardappel en een paar minuren laten slinken. Relmatig omroeren.
  • Overgieten met het water en de bouillonblokjes toevoegen.
  • Een tiental min laten doorkoken tot de bouillonblokjes volledig gesmolten en de groenten gaar zijn.
  • De soep fijn mixen.
  • De kruidenkaas beetje bij beetje toevoegen en goed onderroeren met een garde.
  • Als de kaas ondergeroerd is, de soep nog eventjes (+/- 1 min) aan de kook brengen.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voor het opdienen met fijngesnsipperde peterselie, kervel of bieslook (alle drie mag natuurlijk ook) bestrooien

Serveertips

Rooster een toast en overgiet het dan met de hete soep. Direct opdienen

De soep wordt feestelijker als je er wat geraspte kaas in doet


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Malse kip uit de oven met geitenkaas

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze