Een walnotenglazuurtaart in laagsjes


Publicatie datum:

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Gesponsorde koppelingen

Benodigheden:

  • Hoge Bakvorm van 15 cm van doorsne;
  • Ingevet vetvrijpapier;
  • Lange scherpe mes;
  • Garder of mixer/handmixer;
  • Een spatel.

Ingrediënten:

  • 175 gram Patentbloem;
  • 1 theel. bakpoeder;
  • Een mespunt je zout;
  • 175 gram bluband boter;
  • 175 gram bruine basterdsuiker;
  • 2 theel. mokka-aroma (of instantkoffie);
  • 3 middelgrote eieren;
  • 50 gram walnoten, of iets anders lekker (pistachenoten, hazelnoten);
  • 2 theel. melk ( voor eventueel het eiwitglazuur: 1 middelgroot ei, alleen het eiwit);
  • 175 gram witte basterdsuiker;
  • 2 theel. koud water, voor de garnering: 8 gepelde en gehalveerde walnoten, of iets anders lekkers. (pistachenoten, hazelnoten) maar dan alleen iets meer.

De bereiding:

  1. Zet het ovenrooster op de middelste richel. Verwarm de oven voor op 180°c.
  2. Bekleed de doorsnee bakvorm van 15 cm hoog met ingevet vetvrij papier en vet het nogmaals extra in.
  3. Zeef de patentbloem en bakpoeder en zout boven een kom.
  4. Doe de boter erbij en roer of mix deze tot het licht en romig is. Voeg vervolgens de bruine basterdsuiker toe en roer dit tot dat het een licht schuimige massa wordt en de suiker opgelost is.
  5. Voeg het mokka-aroma of de opgeloste instantkoffie druppelsgewijs toe. Blijf roeren!
  6. Klop de eieren en voeg ze geleidelijk toe terwijl je verder klopt of mixed. Wordt het een beetje klonterig, voeg dan weer een beetje gezeefd meel toe.
  7. Schraap de zijkanten schoon en roer of mix nog even door. Leg de 8 walnoten, of iets anders lekker apart en hak de rest in groeve stukken.
  8. Spatel vervolgens het gezeefde meel toe aan de massa en vervolgens ook de grof gehakte walnoten of iets anders lekkers. Als het nodig is, voeg nog wat melk tot zodat de massa dikker wordt, maar nog wel vloeibaar blijft.
  9. Doe het mengsel in de bakvorm en strijk de oppervlak glad.
  10. Zet het in de over voor 60 minuten, steek af en toe met een satéprikker in de cake zo kun je voelen als het gaar is of niet. Is het stokje nog vochtig dan is je cake nog niet gaar en dan laat je hem langer. ookal zijn de 60 minuten voorbij. Is het droog dan is het klaar
  11. Laat de cake in de bakvorm voor 5 minuten uitdampen voordat je het uitstort.
  12. Laat de cake vervolgens helemaal afkoelen.
  13. Snij de afgekoelde cake horizontaal in 2 of 3 gelijken lagen. Gebruik een lange scherpe mes.
  14. Zet de onderste laag op de taartrooster.
  15. Nu komt het eiwitglazuur: giet het eiwit in een kom, klop het tot het een beetje schuimachtig wordt.
  16. Voeg vervolgens de witte basterdsuiker toe en bijf kloppen of mixen tot het suiker is opgelost.
  17. Zet de kom boven een pan met heet water. (let op! Geen kokend water). Klop het nog door. (garde: 7-10 min), (Mixer: 2-3 min). Doe dit tot je witte pieken kunt trekken van het glazuur.
  18. Dan bestrijk je de onderste laag van de cake, met het glazuur of iets anders zoals jam. Zet vervolgens dan de tweede laag er boven op en bestrijk die ook met galzuur of iets anders. Daarna zet je de bovenste laag erop.
  19. Dan bestrijk je de bovenkant en de zijkanten van je cake met het glazuur.
  20. Probeer het nettjes af te werken en decoreer het verder met de walnoten of iets anders lekkers.

Voor variaties van de eiwitglazuur:

Mokka-glazuur: Voeg dan een theel. mokka-aroma toe tijdens het opkloppen, maar voordat je het op een hete pan met water zet.

Caramel-glazuur: Zelfde wijze als hierboven, maar alleen voeg je nu zachte lichtbruine suiker toe.

Citroen-glazuur: Hier gebruik je 1 theel. citroensap en die voeg je toe tijdens het kloppen.

Sinasappel-glazuur: Voeg een paar druppels sinaasappelaroma toe + een paar druppels levensmiddelen kleurstof, voordat je het boven een hete pan met water zet.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Paling in tomatensaus

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.

hoe af te vallen?

Afvallen met gezond voedsel met eigen kennis van de producten

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Alles wat je moet weten over coca-cola.

Coca-cola wordt vervaardigd door de Coca-cola company.

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Lekker en gezond eten met Quinoa

Quinoa als gezond alternatief

Echte pizza op een stoeptegel!

Perfecte pizza maak je gewoon thuis op een stoeptegel! Even lekker als van de pizzeria, maar veel goedkoper!

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Fondue recepten en tips

Tips en ervaringen met fondue en gourmet

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Een heerlijke Kip wrap

Een recept gebasseerd op de tomato cheese van de MC donalds

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier