Een walnotenglazuurtaart in laagsjes


Publicatie datum:

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Gesponsorde koppelingen

Benodigheden:

  • Hoge Bakvorm van 15 cm van doorsne;
  • Ingevet vetvrijpapier;
  • Lange scherpe mes;
  • Garder of mixer/handmixer;
  • Een spatel.

Ingrediënten:

  • 175 gram Patentbloem;
  • 1 theel. bakpoeder;
  • Een mespunt je zout;
  • 175 gram bluband boter;
  • 175 gram bruine basterdsuiker;
  • 2 theel. mokka-aroma (of instantkoffie);
  • 3 middelgrote eieren;
  • 50 gram walnoten, of iets anders lekker (pistachenoten, hazelnoten);
  • 2 theel. melk ( voor eventueel het eiwitglazuur: 1 middelgroot ei, alleen het eiwit);
  • 175 gram witte basterdsuiker;
  • 2 theel. koud water, voor de garnering: 8 gepelde en gehalveerde walnoten, of iets anders lekkers. (pistachenoten, hazelnoten) maar dan alleen iets meer.

De bereiding:

  1. Zet het ovenrooster op de middelste richel. Verwarm de oven voor op 180°c.
  2. Bekleed de doorsnee bakvorm van 15 cm hoog met ingevet vetvrij papier en vet het nogmaals extra in.
  3. Zeef de patentbloem en bakpoeder en zout boven een kom.
  4. Doe de boter erbij en roer of mix deze tot het licht en romig is. Voeg vervolgens de bruine basterdsuiker toe en roer dit tot dat het een licht schuimige massa wordt en de suiker opgelost is.
  5. Voeg het mokka-aroma of de opgeloste instantkoffie druppelsgewijs toe. Blijf roeren!
  6. Klop de eieren en voeg ze geleidelijk toe terwijl je verder klopt of mixed. Wordt het een beetje klonterig, voeg dan weer een beetje gezeefd meel toe.
  7. Schraap de zijkanten schoon en roer of mix nog even door. Leg de 8 walnoten, of iets anders lekker apart en hak de rest in groeve stukken.
  8. Spatel vervolgens het gezeefde meel toe aan de massa en vervolgens ook de grof gehakte walnoten of iets anders lekkers. Als het nodig is, voeg nog wat melk tot zodat de massa dikker wordt, maar nog wel vloeibaar blijft.
  9. Doe het mengsel in de bakvorm en strijk de oppervlak glad.
  10. Zet het in de over voor 60 minuten, steek af en toe met een satéprikker in de cake zo kun je voelen als het gaar is of niet. Is het stokje nog vochtig dan is je cake nog niet gaar en dan laat je hem langer. ookal zijn de 60 minuten voorbij. Is het droog dan is het klaar
  11. Laat de cake in de bakvorm voor 5 minuten uitdampen voordat je het uitstort.
  12. Laat de cake vervolgens helemaal afkoelen.
  13. Snij de afgekoelde cake horizontaal in 2 of 3 gelijken lagen. Gebruik een lange scherpe mes.
  14. Zet de onderste laag op de taartrooster.
  15. Nu komt het eiwitglazuur: giet het eiwit in een kom, klop het tot het een beetje schuimachtig wordt.
  16. Voeg vervolgens de witte basterdsuiker toe en bijf kloppen of mixen tot het suiker is opgelost.
  17. Zet de kom boven een pan met heet water. (let op! Geen kokend water). Klop het nog door. (garde: 7-10 min), (Mixer: 2-3 min). Doe dit tot je witte pieken kunt trekken van het glazuur.
  18. Dan bestrijk je de onderste laag van de cake, met het glazuur of iets anders zoals jam. Zet vervolgens dan de tweede laag er boven op en bestrijk die ook met galzuur of iets anders. Daarna zet je de bovenste laag erop.
  19. Dan bestrijk je de bovenkant en de zijkanten van je cake met het glazuur.
  20. Probeer het nettjes af te werken en decoreer het verder met de walnoten of iets anders lekkers.

Voor variaties van de eiwitglazuur:

Mokka-glazuur: Voeg dan een theel. mokka-aroma toe tijdens het opkloppen, maar voordat je het op een hete pan met water zet.

Caramel-glazuur: Zelfde wijze als hierboven, maar alleen voeg je nu zachte lichtbruine suiker toe.

Citroen-glazuur: Hier gebruik je 1 theel. citroensap en die voeg je toe tijdens het kloppen.

Sinasappel-glazuur: Voeg een paar druppels sinaasappelaroma toe + een paar druppels levensmiddelen kleurstof, voordat je het boven een hete pan met water zet.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Konijn alla ligure

Een heerlijk Italiaans gerecht konijn alla ligure

Recept voor zandkoekjes

Een makkelijk recept om heerlijke koekjes te bakken in circa 30 min.

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Paling in tomatensaus

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.

Recept wildpannetje

Recept

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Goedkope kipschotel met tzatziki

Eenvoudige maar lekker hoofdgerecht voor als je weinig tijd hebt.

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Eiwitrijke voedingsmiddelen: Ideaal voor spiermassa kweken of afslanken

Kom je eiwitten tekort? Of wil je gewoon eens weten welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten? Lees dan dit artikel!

Tomaten-basilicumsoep

Krijg nu binnen een paar stappen een heerlijk Italiaans tomaten-basilicumsoep!

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Dieet: Groenteschnitzel: 115 calorieën per persoon

Een heerlijke schnitzel met weinig calorieën en boordevol groentjes

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Kokospudding

Een heerlijk frisse pudding!