Empanada's met appelvulling


Publicatie datum:

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Gesponsorde koppelingen

Een creatief tussendoortje... Argentijns van buiten, Hollands van binnen

Benodigdheden voor 20 stuks

Ingrediënten:

1) voor het deeg

   - 200 gram bloem

   - 100 ml melk

   - 4 eetlepels olijfolie

   - mespuntje zout

   - theelepel vanille-essence

2) voor de vulling

   - 2 grote appels

   - 125 gram rozijnen

   - 1,5 theelepel kaneel

   - 3 eetlepels (bruine) suiker

 

Materialen:

   - deegroller

   - ovenbakplaat (met bakpapier of boter om in te vetten)

 

Bereidingstijd

Ongeveer 1 uur, afhankelijk van hoe handig je bent met een deegroller en het dichtvouwen van de empanada's.

 

Bereidingswijze:

1) Begin met de bereiding van het deeg. Meng in een kom de melk met de olijfolie, zout en vanille-essence. Voeg dan al roerende met een lepel de bloem toe. Kneed de ontstane massa daarna verder met de hand. Als het deeg te droog is, voeg nog een eetlepel melk toe, als het daarentegen te klef is, voeg dan nog wat bloem toe. Als het deeg de juiste substantie heeft, kneed het dan nog een paar minuten goed door en leg het dan even weg.

2) Maak nu de vulling. Laat de rozijnen in een kommetje met wat water even wellen. Schil de appels en snijd ze vervolgens in hele kleine blokjes. Doe de fijngesneden stukjes appel in een kom samen met de rozijnen, kaneel en suiker. Meng het geheel en voeg naar smaak eventueel nog wat kaneel en suiker toe.

3) Nu is het tijd om creafief te worden. Verdeel het deeg in ongeveer 20 kleine bolletjes en maak van deze bolletjes met behulp van een deegroller ronde schijfjes van ongeveer 12 cm doorsnee. Doe op één helft van een deegschijfje zo'n anderhalve tot twee eetlepels van de vulling. Let op: niet helemaal tot de rand, want die gebruik je voor het dichtvouwen. Gebruik niet te veel vulling, want dan krijg je het deeg niet dichtgevouwen, maar ook niet te weinig, want dan proef je vooral deeg. Vouw hierna het deeg dubbel over de vulling heen en duw de randen goed aan. Zorg dat er geen gaten ontstaan. Als het goed dicht zit, kun je de rand nog in een soort golvende beweging omvouwen waardoor het er als een echte empanada uitziet. Eventueel kun je de bovenkant bestrijken met eiwit.

4) Plaats de empananda's op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 25 minuten goudbruin. De buitenkant moet wat knapperig zijn. Laat ze als ze klaar zijn even wat afkoelen en dan hmmmm!! Lastig om vanaf te blijven....


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Heerlijke omakoekjes: Citroenkoekjesrecept

Een heerlijk koekjesrecept dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Griekse heerlijkheden geschikt voor vegetariërs

Griekse hapjes geschikt voor vegetariërs.

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Baby voeding - de Rapley methode

door baby geleid spenen

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Is melk gezond?

Melk bevat goede bouwstoffen voor het lichaam, maar sommige mensen kunnen slecht tegen melk. Is melk nu gezond of juist niet?

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Recept voor een chocoladetaart

Een recept om makkelijk een chocoladetaart te maken

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.

Crostini met paddestoelen

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Het recept voor de lekkerste chocolade brownies!

De lekkerste chocolade brownies kunt u nu zelf maken!

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai