Empanada's met appelvulling


Publicatie datum:

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Gesponsorde koppelingen

Een creatief tussendoortje... Argentijns van buiten, Hollands van binnen

Benodigdheden voor 20 stuks

Ingrediënten:

1) voor het deeg

   - 200 gram bloem

   - 100 ml melk

   - 4 eetlepels olijfolie

   - mespuntje zout

   - theelepel vanille-essence

2) voor de vulling

   - 2 grote appels

   - 125 gram rozijnen

   - 1,5 theelepel kaneel

   - 3 eetlepels (bruine) suiker

 

Materialen:

   - deegroller

   - ovenbakplaat (met bakpapier of boter om in te vetten)

 

Bereidingstijd

Ongeveer 1 uur, afhankelijk van hoe handig je bent met een deegroller en het dichtvouwen van de empanada's.

 

Bereidingswijze:

1) Begin met de bereiding van het deeg. Meng in een kom de melk met de olijfolie, zout en vanille-essence. Voeg dan al roerende met een lepel de bloem toe. Kneed de ontstane massa daarna verder met de hand. Als het deeg te droog is, voeg nog een eetlepel melk toe, als het daarentegen te klef is, voeg dan nog wat bloem toe. Als het deeg de juiste substantie heeft, kneed het dan nog een paar minuten goed door en leg het dan even weg.

2) Maak nu de vulling. Laat de rozijnen in een kommetje met wat water even wellen. Schil de appels en snijd ze vervolgens in hele kleine blokjes. Doe de fijngesneden stukjes appel in een kom samen met de rozijnen, kaneel en suiker. Meng het geheel en voeg naar smaak eventueel nog wat kaneel en suiker toe.

3) Nu is het tijd om creafief te worden. Verdeel het deeg in ongeveer 20 kleine bolletjes en maak van deze bolletjes met behulp van een deegroller ronde schijfjes van ongeveer 12 cm doorsnee. Doe op één helft van een deegschijfje zo'n anderhalve tot twee eetlepels van de vulling. Let op: niet helemaal tot de rand, want die gebruik je voor het dichtvouwen. Gebruik niet te veel vulling, want dan krijg je het deeg niet dichtgevouwen, maar ook niet te weinig, want dan proef je vooral deeg. Vouw hierna het deeg dubbel over de vulling heen en duw de randen goed aan. Zorg dat er geen gaten ontstaan. Als het goed dicht zit, kun je de rand nog in een soort golvende beweging omvouwen waardoor het er als een echte empanada uitziet. Eventueel kun je de bovenkant bestrijken met eiwit.

4) Plaats de empananda's op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 25 minuten goudbruin. De buitenkant moet wat knapperig zijn. Laat ze als ze klaar zijn even wat afkoelen en dan hmmmm!! Lastig om vanaf te blijven....


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Recept voor Baklava

Traditioneel recept voor Baklava

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Makkelijk Marokkaans recept: Marokkaanse gehaktballetjes (kefta)

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Goedkoop eten in Alanya, goedkoop uit eten in Alanya

De beste restaurants in Alanya waar je goedkoop kunt eten.

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Vers geblenderd groente- en fruitsap

Een goede manier om af te vallen en je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Hamschijven met peterselieboter - ovengerecht

Een receptje dat misschien wel iets meer tijd nodig heeft, maar de hamschijven met peterselieboter zijn toch wel die moeite waard.

De lekkerste koffie, de beste koffie, de goedkoopste koffie

Op deze pagina een overzicht van de lekkerste koffie, de beste koffie en de goedkoopste koffie van dit moment.

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Heerlijke originele hapjes op tafel

Recepten voor op een verjaardag die origineel en lekker zijn

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Chocolade kokos cake, snel, goedkoop en verleidelijk.

Dit recept is perfect voor een avondje met vriendinnen, als dessert na een romatisch etentje of om zomaar te maken op een regenachtige middag.