Empanada's met appelvulling


Publicatie datum:

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Gesponsorde koppelingen

Een creatief tussendoortje... Argentijns van buiten, Hollands van binnen

Benodigdheden voor 20 stuks

Ingrediënten:

1) voor het deeg

   - 200 gram bloem

   - 100 ml melk

   - 4 eetlepels olijfolie

   - mespuntje zout

   - theelepel vanille-essence

2) voor de vulling

   - 2 grote appels

   - 125 gram rozijnen

   - 1,5 theelepel kaneel

   - 3 eetlepels (bruine) suiker

 

Materialen:

   - deegroller

   - ovenbakplaat (met bakpapier of boter om in te vetten)

 

Bereidingstijd

Ongeveer 1 uur, afhankelijk van hoe handig je bent met een deegroller en het dichtvouwen van de empanada's.

 

Bereidingswijze:

1) Begin met de bereiding van het deeg. Meng in een kom de melk met de olijfolie, zout en vanille-essence. Voeg dan al roerende met een lepel de bloem toe. Kneed de ontstane massa daarna verder met de hand. Als het deeg te droog is, voeg nog een eetlepel melk toe, als het daarentegen te klef is, voeg dan nog wat bloem toe. Als het deeg de juiste substantie heeft, kneed het dan nog een paar minuten goed door en leg het dan even weg.

2) Maak nu de vulling. Laat de rozijnen in een kommetje met wat water even wellen. Schil de appels en snijd ze vervolgens in hele kleine blokjes. Doe de fijngesneden stukjes appel in een kom samen met de rozijnen, kaneel en suiker. Meng het geheel en voeg naar smaak eventueel nog wat kaneel en suiker toe.

3) Nu is het tijd om creafief te worden. Verdeel het deeg in ongeveer 20 kleine bolletjes en maak van deze bolletjes met behulp van een deegroller ronde schijfjes van ongeveer 12 cm doorsnee. Doe op één helft van een deegschijfje zo'n anderhalve tot twee eetlepels van de vulling. Let op: niet helemaal tot de rand, want die gebruik je voor het dichtvouwen. Gebruik niet te veel vulling, want dan krijg je het deeg niet dichtgevouwen, maar ook niet te weinig, want dan proef je vooral deeg. Vouw hierna het deeg dubbel over de vulling heen en duw de randen goed aan. Zorg dat er geen gaten ontstaan. Als het goed dicht zit, kun je de rand nog in een soort golvende beweging omvouwen waardoor het er als een echte empanada uitziet. Eventueel kun je de bovenkant bestrijken met eiwit.

4) Plaats de empananda's op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 25 minuten goudbruin. De buitenkant moet wat knapperig zijn. Laat ze als ze klaar zijn even wat afkoelen en dan hmmmm!! Lastig om vanaf te blijven....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Makkelijkste broodje zalm ooit

Het makkelijkste en lekkerste broodje zalm ooit

Zelf babyvoeding maken. Goedkoop, gemakkelijk & gezond!

Voordelen en tips voor het zelf maken van babyvoeding

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Het is heel gezond en lekker maar wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Een heerlijk gerecht dat ze alleen in de beste restaurants in Italie serveren! Maak het nu in uw eigen keuken!

Lekker en simpel - Tomatensoep met heel veel verstopte groenten

Hoe krijg je kinderen aan de groente?

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Paling in tomatensaus

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Heerlijke echte amerikaans cheesecake!

HET recept voor een tradionele amerikaans dessert

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Makkelijk Marokkaans vis recept

Heerlijk Marokkaans en vooral makkelijk vis recept

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel