Escargots op Bourgondische wijze


Publicatie datum:

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Gesponsorde koppelingen

Door middel van het eenvoudige receptje is iedereen in staat om lekkere escargots klaar te maken.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen:

Speciale benodigdheden:
- knoflookpers
- 4 kleine ovenvaste slakkenschaaltjes
- 4 slakkevorkjes
- 4 slakketangetjes
- oveningredienten
- 300 g roomboter
- 24 escargots uit blik en met slakkenhuisje
- 2 gesnipperde sjalotjes
- 2 gepelde teentjes knoflook
- 15 eetlepels fijngehakte peterselie
- mespuntje cayennepeper
- enkele druppels citroensap
- enkele druppels worcestersaus
- zout
- paneermeel

Pers met een knijper de sjalotten en de knoflook uit.

Roer de boter zacht en smeurig en voeg de sjalotten en de knoflook toe.

Daarna voeg je de peterselie toe en roer je alles door elkaar.Roernaar eigen smaak dan de cayennepeper, citroensap, worcestersaus en het zout door de boter en zet dit geheel in de koelkast.

Verwarm de oven (op ongeveer 280°)voor en schuifhet roosterin het midden.

Laat de slakken uitlekken en was de schelpen met warm water. Droog ze daarna af met keukenpapier.

Verwarm de slakkenschaaltjes voor in de oven.Schep een kleine portie slakkeboter in de schelpen en leg daar de slakken op.

Vul de schelpen verder met de boter en leg de schelpen daarna in de schaaltjes.

Als laatste zet je de schaal in de oven gedurende 3 à 5 minuten, zorg dat de slakken goed warm zijn.

Serveer de escargots op Bourgondische wijze op tafel.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.