Exotisch kipgerecht met aardappelen


Publicatie datum:

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Gesponsorde koppelingen

De Marokkaanse keuken is erg veelzijdig en heeft verassende smaken dankzij de combinatie van kruiden. Gebraden kip kan dan ook erg exotisch smaken wanneer deze is gemarineerd met Marokkaanse kruiden. Een kwestie van kruiden mixen en de kip rustig laten gaarkoken en braden. Kortom, een recept dat bijna niet kan mislukken.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten:

Een hele kip Een portie frietjes of aardappelschijfjes 1 á 2 eieren 1 ui 2 tenen knoflook 1 tomaat een handvol koriander een handvol peterselie een scheut olijvenolie 1 theelepel gemberpoeder 2 theelepels komijnpoeder 2 theelepels paprikapoeder 1 theelepel zwarte peper 1 zakje saffraanpoeder 1 theelepel kerrie poeder 1 theelepel kipkruiden 1/2 citroen zout en peper

De kruiden

Doe de koriander, de peterselie, de ui, de tomaat en de twee teentjes knoflook samen in de blender. Maal alles tot een puree en gooi vervolgens de rest van de kruiden erbij. Bewaar echter de kipkruiden nog even.

De kip

Doe de kip in een diepe pan met een scheut olijvenolie. Gooi het kruidenmengsel bij de kip en voeg daar 500 milliliter water bij. Laat de kip en het kruidenmengsel ongeveer 15 minuten koken op een middelmatig vuur en voeg er een halve citroen bij.

Draai de kip op de andere zijde en laat de kip nogmaals 15 minuten doorkoken.

Nu de kip 30 minuten in totaal heeft gekookt is deze klaar om de oven in te gaan voor het krokante laagje. Doe de kop op een bakplaat en gooi er nu de kipkruiden overheen. Laat vervolgens de kip 20 minuten in de oven bakken. Gooi de saus die vrijkomt bij het bakken niet weg, maar doe deze in een kom.

Aardappelen

Bak een portie frietjes. Je kunt er ook voor kiezen om aardappelschijfjes te gebruiken.

Decoratie

Kook twee eieren hard en snij deze in plakjes. Leg de olijven en het bakje overgebleven saus klaar. Hak of schaaf de amandelen fijn.

Presentatie

Doe de gebakken aardappelen op een grote bord. Leg de kip boven de aardappelen en doe de olijven en de overgebleven saus eroverheen. Leg de eieren om de kip heen en gooi de geschaafde amandelen over de kip heen voor een extra bite.

Eet smakelijk.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zeeduivel saltimbocca

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Recept romig kip pannetje met tuinkers

Recept

Waar vind je het grootste Oktoberfeest (Oktoberfest)?

Ieder jaar in Oktober barsten in Duitsland en steeds vaker ook in Nederland de Oktoberfesten / Oktoberfeesten los maar waar is het grootste Oktoberfeest?

Antilliaanse Nasi (aros brua) voor ongeveer 10 personen

eigen recept bekendste rijstgerecht uit curaçao

Broodbakmachine

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood