Frutta con zabaglione


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans desert!

Gesponsorde koppelingen

Het is een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen met deze lekkere frutta con zabaglione! buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Zabaglione is een van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, meestal marsalawijn.

Frutta con zabaglione
Voor 4 personen

Ingredienten

-400 g vers fruit (zoals rode bessen, bosbessenm frambozen en aardbeien) schoongemaakt en waar nodig in stukjes
-4 eierdooiers
-4 eetl witte basterdsuiker
-4 eetl marsala (of andere zoete wijn)

1. Verdeel het fruit over 4 bordjes

2. Klop de eierdooiers en de suiker met een garde of mixer in een kom tot een stevige witte massa

3. Plaats de kom op een pan met kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water net niet raakt

4. Klop er lepel voor lepel de marsala door en blijf kloppen tot het mengsel zo stijf is dat het niet meer uitloopt.

5. Schep over het fruit en serveer meteen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

Budgetkoken met kipfilet

Maak van twee simpele kipfiletjes, maar liefst zes heerlijke kipburgers!

Smoothie gezond en voor iedereen

De beste smoothie ideeen. Iedereen kan ze maken.

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.