Frutta con zabaglione


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans desert!

Gesponsorde koppelingen

Het is een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen met deze lekkere frutta con zabaglione! buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Zabaglione is een van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, meestal marsalawijn.

Frutta con zabaglione
Voor 4 personen

Ingredienten

-400 g vers fruit (zoals rode bessen, bosbessenm frambozen en aardbeien) schoongemaakt en waar nodig in stukjes
-4 eierdooiers
-4 eetl witte basterdsuiker
-4 eetl marsala (of andere zoete wijn)

1. Verdeel het fruit over 4 bordjes

2. Klop de eierdooiers en de suiker met een garde of mixer in een kom tot een stevige witte massa

3. Plaats de kom op een pan met kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water net niet raakt

4. Klop er lepel voor lepel de marsala door en blijf kloppen tot het mengsel zo stijf is dat het niet meer uitloopt.

5. Schep over het fruit en serveer meteen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten