Frutta con zabaglione


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans desert!

Gesponsorde koppelingen

Het is een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen met deze lekkere frutta con zabaglione! buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Zabaglione is een van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, meestal marsalawijn.

Frutta con zabaglione
Voor 4 personen

Ingredienten

-400 g vers fruit (zoals rode bessen, bosbessenm frambozen en aardbeien) schoongemaakt en waar nodig in stukjes
-4 eierdooiers
-4 eetl witte basterdsuiker
-4 eetl marsala (of andere zoete wijn)

1. Verdeel het fruit over 4 bordjes

2. Klop de eierdooiers en de suiker met een garde of mixer in een kom tot een stevige witte massa

3. Plaats de kom op een pan met kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water net niet raakt

4. Klop er lepel voor lepel de marsala door en blijf kloppen tot het mengsel zo stijf is dat het niet meer uitloopt.

5. Schep over het fruit en serveer meteen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.