Frutta con zabaglione


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans desert!

Gesponsorde koppelingen

Het is een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen met deze lekkere frutta con zabaglione! buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Zabaglione is een van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, meestal marsalawijn.

Frutta con zabaglione
Voor 4 personen

Ingredienten

-400 g vers fruit (zoals rode bessen, bosbessenm frambozen en aardbeien) schoongemaakt en waar nodig in stukjes
-4 eierdooiers
-4 eetl witte basterdsuiker
-4 eetl marsala (of andere zoete wijn)

1. Verdeel het fruit over 4 bordjes

2. Klop de eierdooiers en de suiker met een garde of mixer in een kom tot een stevige witte massa

3. Plaats de kom op een pan met kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water net niet raakt

4. Klop er lepel voor lepel de marsala door en blijf kloppen tot het mengsel zo stijf is dat het niet meer uitloopt.

5. Schep over het fruit en serveer meteen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Chocolade en aardbeien roomijs

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

Pennesalade met tonijn en peultjes

Een echt zomerse salade. lekker firs en gezond!

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.