Gebakken rijst met sperziebonen


Publicatie datum:

Gebakken rijst met sperziebonen, een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Simpel om te maken, maar met een exotische smaak.

Gesponsorde koppelingen

Een van de hoofdingrediënten in de Iraanse keuken is rijst. Een typisch gerecht uit Iran is gebakken rijst met sperziebonen. Dit gerecht is makkelijk te maken, maar heeft een zeer exotische smaak. Dit gerecht is dan ook zeer aan te raden als je eens iets anders op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

·         250 gram rundergehakt

·         250 gram verse sperziebonen

·         1 teentje knoflook

·         1 grote ui

·         1 klein blikje tomatenpuree

·         200 gram rijst

·         1 theelepel saffraan

·         1/2 eetlepel paprikapoeder

·         Zout en peper

·         Bak- en braadboter

 

Het vlees

Snijd de knoflook en de ui fijn en bak deze in een braadpan met bak- en braadboter. Voeg daar het rundergehakt aan toe. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Doe de inhoud van het blikje tomatenpuree samen met de kruiden bij het gehakt en roer alles goed door elkaar.

 

De sperziebonen

Gooi het gehakt in een diepe pan en giet 250 milliliter erbij. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 centimeter en voeg ze toe in de pan.  Laat alles sudderen tot de sperziebonen gaar zijn.

 

De rijst

Kook in een kleine pan de rijst in een flinke laag water. Haal de pan met rijst van het vuur wanneer de rijst gaar begint te worden en giet het resterende water af. Gooi de rijst in de diepe pan met het gehakt en roer alles voorzichtig door. Pas goed op dat tijdens het roeren de rijst niet wordt fijngeprakt. Doe een deksel op de pan en zet deze ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje.  Haal het daarna van het vuur.

 

Decoratie

Dit gerecht is heel makkelijk te garneren met wat komkommer en tomaat. Snijd deze in schijfjes en leg ze op het bord, gooi er een beetje olijfolie en azijn overheen, en doe er een snufje zout en peper op. Et voila, een heerlijk Iraans gerecht.

 

Eet smakelijk.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Broodbakmachine

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Eenvoudig recept voor pikant pizzabroodje, broodje nagelstudio i.p.v. ongezond broodje kapsalon

Een broodje nagelstudio is een heerlijk pikant pizzabroodje dat je eenvoudig zelf maken kan.

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Simpele aardappelsalade

Simpel recept voor een heerlijke aardappelsalade

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

Recept voor kip shoarma

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

Spaghetti alla carbonara volgens traditioneel recept

het maken van spaghetti op een eenvoudige en goedkope manier

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Hoe maak je kruidnoten

Recept voor de lekkerste kruidnootjes!

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Lekkere koude snelle wraps

Deze wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en erg handig voor onderweg

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Goedkope uitjes, de goedkoopste uitjes

Alles over de goedkoopste uitjes van Nederland verzameld op één pagina.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten