Gebakken rijst met sperziebonen


Publicatie datum:

Gebakken rijst met sperziebonen, een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Simpel om te maken, maar met een exotische smaak.

Gesponsorde koppelingen

Een van de hoofdingrediënten in de Iraanse keuken is rijst. Een typisch gerecht uit Iran is gebakken rijst met sperziebonen. Dit gerecht is makkelijk te maken, maar heeft een zeer exotische smaak. Dit gerecht is dan ook zeer aan te raden als je eens iets anders op tafel wilt zetten.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten

·         250 gram rundergehakt

·         250 gram verse sperziebonen

·         1 teentje knoflook

·         1 grote ui

·         1 klein blikje tomatenpuree

·         200 gram rijst

·         1 theelepel saffraan

·         1/2 eetlepel paprikapoeder

·         Zout en peper

·         Bak- en braadboter

 

Het vlees

Snijd de knoflook en de ui fijn en bak deze in een braadpan met bak- en braadboter. Voeg daar het rundergehakt aan toe. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Doe de inhoud van het blikje tomatenpuree samen met de kruiden bij het gehakt en roer alles goed door elkaar.

 

De sperziebonen

Gooi het gehakt in een diepe pan en giet 250 milliliter erbij. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 centimeter en voeg ze toe in de pan.  Laat alles sudderen tot de sperziebonen gaar zijn.

 

De rijst

Kook in een kleine pan de rijst in een flinke laag water. Haal de pan met rijst van het vuur wanneer de rijst gaar begint te worden en giet het resterende water af. Gooi de rijst in de diepe pan met het gehakt en roer alles voorzichtig door. Pas goed op dat tijdens het roeren de rijst niet wordt fijngeprakt. Doe een deksel op de pan en zet deze ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje.  Haal het daarna van het vuur.

 

Decoratie

Dit gerecht is heel makkelijk te garneren met wat komkommer en tomaat. Snijd deze in schijfjes en leg ze op het bord, gooi er een beetje olijfolie en azijn overheen, en doe er een snufje zout en peper op. Et voila, een heerlijk Iraans gerecht.

 

Eet smakelijk.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel