Gebraden haas met roomsaus


Publicatie datum:

Een heerlijk hoofdgerecht!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke gebraden haas met roomsaus!
Laat uw vrienden en familie verassen!

Gebraden haas met roomsaus!

Ingredienten

-1 haas
-zout
-vers gemalen peper
-tijm
-rosmarijn
-6 jeneverbessen, fijngewreven
-5 plakken vet spek
-150 g boter
-1 ui, gehalveerd
-30 g bloem
-2 dl magere vleesbouillon
-8 eetlepels rode port
-1/8 1 slagroom op kamertemperatuur

1. Verdeel de haas in 4 bouten en de rug.
Meng zout, rijkelijk peper, een snufje tijm en rosmarijn en de jeneverbessen goed door elkaar en wrijf er de bouten en rug mee in. Beleg elk stukje met een plak spek

2. Laat in een grote braadpan de helft van de boter bruin worden en braad de bouten aan alle kanten goudbruin.

3. Voeg na 20 minuten de rest van de boter toe met de rug en de uihelften en laat het nog een sin het geheel 20 minuten verder braden, steeds boven niet al te hoog vuur. Bedruip regelmatig met het braadvocht en zorg dat na het keren de plakken spek weer bovenop komen.

4. Neem de stukken haas uit de pan en verwijder ui en spek. Roer de bloem door de braadboter en fruit deze heel licht aan.

5. Vermeng lauwe bouillon en port en giet dir geleidelijk bij de bloem. Blijf roeren, boven laag vuur, tot een gebonden saus is ontstaan. Meng enkele eetlepels van deze saus door de slagroom en roer het mengsel door de rest van de saus.
Laat de saus niet aan de kook komen. Voeg stukken haas toe en warm  ze in de saus.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Chocolade Cupcakes

recept voor chocoladecupcakes met chocolade topping

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Wokgerecht: Scampi in het pannetje

Scampi's met groentjes in de wok bereiden, een uiterst lekker receptje

Heerlijke frisse maaltijdsalade - Appel, walnoot

Een heerlijke frisse maaltijdsalade, met appel, druiven, walnoot en gorgonzola

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Eenvoudig recept voor lekker gezond pitabroodje

Een lekker pitabroodje of ook wel shoarmabroodje kun je eenvoudig zelf maken.

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Welke verschillende soorten brood zijn er?

Beschrijving van verschillende soorten brood.

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

De lekkerste koffie, de beste koffie, de goedkoopste koffie

Op deze pagina een overzicht van de lekkerste koffie, de beste koffie en de goedkoopste koffie van dit moment.

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Vers geblenderd groente- en fruitsap

Een goede manier om af te vallen en je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!