gefrituurde knoflook garnalen


Publicatie datum:

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Gesponsorde koppelingen

Bent u ook zo dol op garnalen, maar word u moe van altijd maar Hollandse garnalen te eten? Dan word het tijd even lekker de keuken in te stappen en lekker te gaan kokkerelen!

Dit is een gemakkelijk recept om zelf heerlijke garnalen te maken!

Gefrituurde knoflook garnalen.

ingredienten:

  • Knoflook.
  • Zonnebloemolie.
  • Provencaalse kruiden.
  • Gepelde grote Garnalen.

Voorbereiding:

  • Gebruikt u verse gepelde garnalen dan is de voorbereiding niet van toepassing.
  • Gebruikt u ingevroren garnalen dan moet u de garnalen voorbereiden. Dat doet u als volgt.
  • Vul en bak of de gootsteen met koud water. Gooi de garnalen direct van de diepvries in het water. Laat de garnalen een half uur lang in koud water ontdooien.
  • Haal de garnalen uit het water en laat ze een half uur uitlekken in een vergiet.
  • De garnalen zijn nu klaar voor gebruik!

Bereiding:

  • Verhit de zonnebloemolie in een bakpan.
  • Snij de knoflook en voeg deze samen met de provencaalse kruiden toe aan de zonnebloemolie. Kruiden naar smaak toevoegen.
  • Als de knoflook een beetje is aangebakken kunt u de garnalen toevoegen.
  • Bak de garnalen tot ze oranje van kleur worden. (ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur).
  • Haal de garnalen uit het vet en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  • Eet smakelijk!

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Zeeduivel saltimbocca

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Cocktails voor de Decembermaand

Cocktails voor de gezellige Decembermaand

Gourmetten

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise

Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!

Fruitbrochette met kiwisaus

Recept fruitbrochette met kiwisaus

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

De lekkerste koffie, de beste koffie, de goedkoopste koffie

Op deze pagina een overzicht van de lekkerste koffie, de beste koffie en de goedkoopste koffie van dit moment.

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Recept - lamsvlees in marjoleinsaus - vleesgeriecht

Een overheerlijk vleesgerecht, lamsvlees in marjoleinsaus, aangevuld met verschillende groentjes