Gegrilde teriyaki aubergine


Publicatie datum:

Heerlijk oosters bijgerecht!

Gesponsorde koppelingen

Aubergine maar dan weer eens anders! Heerlijk als bijgerecht maar ook lekker als tapas!

Gesponsorde koppelingen

Gegrilde teriyaki aubergine!

ingredienten:

  • 1 aubergine.
  • 2 eetlepels teriyaki marinade.
  • 2 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

  • Snij de aubergine in plakken van 1/2 cm dik.
  • Bestrooi de plakken met zout en laat ze 20 minuten liggen.
  • Dep ze droog met keukenpapier, en bestrijk ze daarna met olie en teriyaki marinade.
  • Verhit de grilpan, en bak de plakken op middelhoog vuur. Je merkt vanzelf wanneer je ze om moet draaien. De aubergine gaat namelijk vastplakken aan de grilpan. Wanneer de aubergine loslaat kunt u hem omdraaien.
  • Wanneer alle plakken goudbruin zijn en er sponsig uitzien zijn ze goed.
  • Leg de plakken op een bord en u kunt er eventueel koriander overheen strooien.
  • Eet smakelijk

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Creatief met eten!

Je hebt het vast ook wel eens gehad. Je wilt gaan koken maar je weet niet wat, je gaat naar de supermarkt maar je kan niks bedenken, of je hebt niks in huis

Fondue recepten en tips

Tips en ervaringen met fondue en gourmet

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Recept - appelflappen - dessert

Een receptje voor appelflappen.

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!