Gekarameliseerde witlof stronken


Publicatie datum:

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden:

1 stronk witlof per persoon

boter om in te bakken

1/2 eetlepel poedersuiker per stronk

1/2 eetlepel water per stronk

Gekarameliseerde witlof stronken

Spoel de witlof af met lauw water, anders wordt de witlof bitter.

Haal de lelijke bladeren van de buitenkant en snijdt de onderkant af. 

Snijdt vervolgens de pit eruit,  dit is het harde binnenste (bittere) gedeelte van de witlof en vinden de meeste mensen niet lekker. 

Snijdt vervolgens de stronken in de lengte door de midden. 

Verhit de boter in een koekepan en bak de witlof in ongeveer 3 minuten. 

Voeg daarna de poedersuiker toe en laat het karameliseren op hoog vuur.

De poedersuiker wordt eerst stroperig en daarna pas karamel, let op dat het niet aanbrand.

Door de karamelisatie verandert de zoete smaak van suiker in een meer aromatische smaak

Daarna water toevoegen en nog een minuut of 5 met de deksel op de pan laten garen.

Heerlijk bijgerecht en klaar in ± 15 minuten


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Antilliaanse Nasi (aros brua) voor ongeveer 10 personen

eigen recept bekendste rijstgerecht uit curaçao

Welke E nummers zijn Haram?

E nummers met beschrijving waarom zij

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Eiwitrijke voedingsmiddelen: Ideaal voor spiermassa kweken of afslanken

Kom je eiwitten tekort? Of wil je gewoon eens weten welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten? Lees dan dit artikel!

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Oosterse verrassing

Een Italiaans broodje met een Oosterse bite!

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Waar vind je het grootste Oktoberfeest (Oktoberfest)?

Ieder jaar in Oktober barsten in Duitsland en steeds vaker ook in Nederland de Oktoberfesten / Oktoberfeesten los maar waar is het grootste Oktoberfeest?

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Recept: Kipnuggets

Recept voor heerlijke kipnuggets

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.