Gekarameliseerde witlof stronken


Publicatie datum:

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden:

1 stronk witlof per persoon

boter om in te bakken

1/2 eetlepel poedersuiker per stronk

1/2 eetlepel water per stronk

Gesponsorde koppelingen

Gekarameliseerde witlof stronken

Spoel de witlof af met lauw water, anders wordt de witlof bitter.

Haal de lelijke bladeren van de buitenkant en snijdt de onderkant af. 

Snijdt vervolgens de pit eruit,  dit is het harde binnenste (bittere) gedeelte van de witlof en vinden de meeste mensen niet lekker. 

Snijdt vervolgens de stronken in de lengte door de midden. 

Verhit de boter in een koekepan en bak de witlof in ongeveer 3 minuten. 

Voeg daarna de poedersuiker toe en laat het karameliseren op hoog vuur.

De poedersuiker wordt eerst stroperig en daarna pas karamel, let op dat het niet aanbrand.

Door de karamelisatie verandert de zoete smaak van suiker in een meer aromatische smaak

Daarna water toevoegen en nog een minuut of 5 met de deksel op de pan laten garen.

Heerlijk bijgerecht en klaar in ± 15 minuten


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Frutta con zabaglione

Een heerlijk Italiaans desert!

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood