Gemarineerde lamsvleesspiesjes


Publicatie datum:

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gesponsorde koppelingen

Bereidingstijd 30 min

Per persoon ca. 365 kcal/1533 kj

Benodigdheden voor 4 personen

500 g lamsschouder

50 ml olijfolie

1 mespunt thijm

1 mespunt oregano

1 mespunt rozemarijn

5 laurierblaadjes

75 ml witte wijn

1 el citroensap

2 teentjes knoflook

4 tomaten

4 spaanse pepertjes

1 aubergine

peper en zout

verse oregano

satéprikkers

Gesponsorde koppelingen

Snijd het vlees in blokjes en leg ze in een schaal.

Roer voor de marinade de olie, 50 ml water, de kruiden en 1 verkruimeld laurierblaadje door elkaar.

Giet de wijn en het citroensap erbij.

Pers de knoflook erboven uit en roer.

Giet de marinade over het vlees.

Dek de schaal af en zet hem 1 nacht in de koelkast.

Spoel de tomaten af en snijd ze in vieren.

Spoel de pepertjes af, snijd ze doormidden en verwijder de steelaanzet en de zaadjes.

Spoel de aubergine af en snijd hem in blokjes.

Neem het vlees uit de marinade en rijg het afwisselend met gehalveerde laurierblaadjes, kwarten tomaat, pepertjes en blokjes aubergine aan de in water geweekte prikkers.

Rooster de spiesjes boven een gril of in een grilpan voor ongeveer 10 minuten.

Bestrijk ze tussendoor met marinade.

Kruid ze met peper, zout en fijngesnipperde verse oregano.

Smakelijk !!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Courgettesoep

Een smaaksensatie voor je mond!

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?