Gemarineerde paddestoelen


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Gesponsorde koppelingen

U kunt natuurlijk ook een van de andere gangen overslaan. Zo kunt u lekker veel verschillende hapjes op tafel zetten. Het grote voordeel van antipasti is dat u de meeste ruim van tevoren klaar kunt maken. Op die manier houdt u voldoende tijd over voor uw gasten. Want een goede gastvrouw is in Italie minstens zo belangrijk als een goede maaltijd. Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Funghi Sott'olio
Gemarineerde paddestoelen
Geschikt het hele jaar door!

Bereidingstijd: 20-30 minuten
te gebruiken al voorgerecht

Ingredienten

-500 G gemengde paddestoelen (zoals cantharelle, shil-takes, boleten, champignons)
-4 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1 citroen
-4 ansjovisfilets, fijngesneden
-1/2 bosje peterselie, fijngehakt
-1 teentje knoflook, uit de pers

1. Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje en snijd of scheur ze in kleine plakjes of reepjes

2. Klop de olie met citroensap, ansjovis, peterselie en knoflook tot een dressing.

3. Giet de dressing over de paddestoelen en laat een uur intrekken

Tip:
Serveer er een rode Rioja bij.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Waar vind je het grootste Oktoberfeest (Oktoberfest)?

Ieder jaar in Oktober barsten in Duitsland en steeds vaker ook in Nederland de Oktoberfesten / Oktoberfeesten los maar waar is het grootste Oktoberfeest?

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois