Gemarineerde paddestoelen


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Gesponsorde koppelingen

U kunt natuurlijk ook een van de andere gangen overslaan. Zo kunt u lekker veel verschillende hapjes op tafel zetten. Het grote voordeel van antipasti is dat u de meeste ruim van tevoren klaar kunt maken. Op die manier houdt u voldoende tijd over voor uw gasten. Want een goede gastvrouw is in Italie minstens zo belangrijk als een goede maaltijd. Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Funghi Sott'olio
Gemarineerde paddestoelen
Geschikt het hele jaar door!

Bereidingstijd: 20-30 minuten
te gebruiken al voorgerecht

Ingredienten

-500 G gemengde paddestoelen (zoals cantharelle, shil-takes, boleten, champignons)
-4 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1 citroen
-4 ansjovisfilets, fijngesneden
-1/2 bosje peterselie, fijngehakt
-1 teentje knoflook, uit de pers

1. Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje en snijd of scheur ze in kleine plakjes of reepjes

2. Klop de olie met citroensap, ansjovis, peterselie en knoflook tot een dressing.

3. Giet de dressing over de paddestoelen en laat een uur intrekken

Tip:
Serveer er een rode Rioja bij.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Makkelijk Recept voor heerlijke shoarma schotel met vlees, groente en aardappel. Gezond recept.

Ik heb zelf een super eenvoudig te maken recept bedacht voor een heerlijke shoarmaschotel.

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?