Gemarineerde paddestoelen


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Gesponsorde koppelingen

U kunt natuurlijk ook een van de andere gangen overslaan. Zo kunt u lekker veel verschillende hapjes op tafel zetten. Het grote voordeel van antipasti is dat u de meeste ruim van tevoren klaar kunt maken. Op die manier houdt u voldoende tijd over voor uw gasten. Want een goede gastvrouw is in Italie minstens zo belangrijk als een goede maaltijd. Bon appetit!

Funghi Sott'olio
Gemarineerde paddestoelen
Geschikt het hele jaar door!

Bereidingstijd: 20-30 minuten
te gebruiken al voorgerecht

Ingredienten

-500 G gemengde paddestoelen (zoals cantharelle, shil-takes, boleten, champignons)
-4 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1 citroen
-4 ansjovisfilets, fijngesneden
-1/2 bosje peterselie, fijngehakt
-1 teentje knoflook, uit de pers

1. Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje en snijd of scheur ze in kleine plakjes of reepjes

2. Klop de olie met citroensap, ansjovis, peterselie en knoflook tot een dressing.

3. Giet de dressing over de paddestoelen en laat een uur intrekken

Tip:
Serveer er een rode Rioja bij.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Het is heel gezond en lekker maar wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

High Tea bij recreatiegebied Madestein (Den Haag)

Recensie van een high-tea in het partycentrum in recreatiegebied Madestein in Den Haag.

garnalenomelet

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Smoothie gezond en voor iedereen

De beste smoothie ideeen. Iedereen kan ze maken.

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Warenwetbesluit Etiketteringvan levensmiddelen: wat moet er op het etiket van een levensmiddel?

Uitleg over het warenwetbesluit etikettering: wat moet er op het etiket?

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Proteinedieten en Low Carb recepten

Low Carb recepten en eiwitrijke dieten horen bij elkaar. Welke dieten en recepten heeft u nodig om snel en veel af te vallen?

Ook bij regenachtige dagen lekker grillen met de grillpan

grillpan

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Heerlijke nachos

Hoe maak je zelf heerlijke nacho's? Lekker voor een feestje of voor thuis.

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!