Gemarineerde paddestoelen


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Gesponsorde koppelingen

U kunt natuurlijk ook een van de andere gangen overslaan. Zo kunt u lekker veel verschillende hapjes op tafel zetten. Het grote voordeel van antipasti is dat u de meeste ruim van tevoren klaar kunt maken. Op die manier houdt u voldoende tijd over voor uw gasten. Want een goede gastvrouw is in Italie minstens zo belangrijk als een goede maaltijd. Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Funghi Sott'olio
Gemarineerde paddestoelen
Geschikt het hele jaar door!

Bereidingstijd: 20-30 minuten
te gebruiken al voorgerecht

Ingredienten

-500 G gemengde paddestoelen (zoals cantharelle, shil-takes, boleten, champignons)
-4 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1 citroen
-4 ansjovisfilets, fijngesneden
-1/2 bosje peterselie, fijngehakt
-1 teentje knoflook, uit de pers

1. Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje en snijd of scheur ze in kleine plakjes of reepjes

2. Klop de olie met citroensap, ansjovis, peterselie en knoflook tot een dressing.

3. Giet de dressing over de paddestoelen en laat een uur intrekken

Tip:
Serveer er een rode Rioja bij.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept: Makkelijke en snelle koekjes

Recept voor simpele maar lekkere koekjes.Snel en makkelijk te bereiden!

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.