Gepocheerde peren met marsala en zabaglione


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze Gepocheerde peren met marsala en zabaglione! verras uw vrienden en familie! buon appetito!

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Ingredienten

-4 rijpe handperen, geschild, gehalveerd en klokhuis verwijderd
-1 kaneelstokje
-100 ml marsala
-100 ml droge witte wijn
-50 g basterdsuiker
-4 eierdooiers
-2 eetl poedersuiker
-100 ml perensap
-1 eetl pecannoten, ter garnering

1. Doe de peren met het kaneelstokje, de marsala, witte wijn en suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat op een laag vuur koken tot de peren zacht zijn en licht glazig (ongeveer 15 minuten)

2. Neem de peren uit de pan en kook de vloeistof in tot ongeveer de helft.
Zeef het sap en weeg 100 ml af.

3. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot ze wit en schuimig zijn.

4. Plaats de kom in een pan met kokend water, zodanig dat de bodem het water niet raakt.

5. Klop lepel voor lepel het perensap erdoor en blijf kloppen tot het mengsel niet meer uitloopt.

6. Verdeel de peren over de borden en giet de sabayon erover.
Garneer met noten,

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Eiwitrijke voedingsmiddelen: Ideaal voor spiermassa kweken of afslanken

Kom je eiwitten tekort? Of wil je gewoon eens weten welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten? Lees dan dit artikel!

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Echte pizza op een stoeptegel!

Perfecte pizza maak je gewoon thuis op een stoeptegel! Even lekker als van de pizzeria, maar veel goedkoper!

Recept: Kipnuggets

Recept voor heerlijke kipnuggets

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Sushi serveren

Leer zelf sushi maken.

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Canapés met gerookte oesters

canapé met gerookte oesters

3 recepten voor baby’s eerste fruithapje

Maak zelf uw baby's fruithapjes

Aardappelsalade: snel en gemakkelijk

Een heerlijk, fris recept voor aardappelsalade die snel en gemakkelijk klaar te maken is.

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Spaghetti alla carbonara volgens traditioneel recept

het maken van spaghetti op een eenvoudige en goedkope manier

Heksensoep (Groentesoep)

Een aparte exotische groentesoep