Gepocheerde peren met marsala en zabaglione


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze Gepocheerde peren met marsala en zabaglione! verras uw vrienden en familie! buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Ingredienten

-4 rijpe handperen, geschild, gehalveerd en klokhuis verwijderd
-1 kaneelstokje
-100 ml marsala
-100 ml droge witte wijn
-50 g basterdsuiker
-4 eierdooiers
-2 eetl poedersuiker
-100 ml perensap
-1 eetl pecannoten, ter garnering

1. Doe de peren met het kaneelstokje, de marsala, witte wijn en suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat op een laag vuur koken tot de peren zacht zijn en licht glazig (ongeveer 15 minuten)

2. Neem de peren uit de pan en kook de vloeistof in tot ongeveer de helft.
Zeef het sap en weeg 100 ml af.

3. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot ze wit en schuimig zijn.

4. Plaats de kom in een pan met kokend water, zodanig dat de bodem het water niet raakt.

5. Klop lepel voor lepel het perensap erdoor en blijf kloppen tot het mengsel niet meer uitloopt.

6. Verdeel de peren over de borden en giet de sabayon erover.
Garneer met noten,


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

Pepernoten zelf bakken

Een recept zodat je zelf pepernoten kan bakken

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten