Gepocheerde peren met marsala en zabaglione


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze Gepocheerde peren met marsala en zabaglione! verras uw vrienden en familie! buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Ingredienten

-4 rijpe handperen, geschild, gehalveerd en klokhuis verwijderd
-1 kaneelstokje
-100 ml marsala
-100 ml droge witte wijn
-50 g basterdsuiker
-4 eierdooiers
-2 eetl poedersuiker
-100 ml perensap
-1 eetl pecannoten, ter garnering

1. Doe de peren met het kaneelstokje, de marsala, witte wijn en suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat op een laag vuur koken tot de peren zacht zijn en licht glazig (ongeveer 15 minuten)

2. Neem de peren uit de pan en kook de vloeistof in tot ongeveer de helft.
Zeef het sap en weeg 100 ml af.

3. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot ze wit en schuimig zijn.

4. Plaats de kom in een pan met kokend water, zodanig dat de bodem het water niet raakt.

5. Klop lepel voor lepel het perensap erdoor en blijf kloppen tot het mengsel niet meer uitloopt.

6. Verdeel de peren over de borden en giet de sabayon erover.
Garneer met noten,


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Pompoensoep

Pompoensoep met ui, paprika en natuurlijk pompoen!

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.