Gepocheerde peren met marsala en zabaglione


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze Gepocheerde peren met marsala en zabaglione! verras uw vrienden en familie! buon appetito!

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Ingredienten

-4 rijpe handperen, geschild, gehalveerd en klokhuis verwijderd
-1 kaneelstokje
-100 ml marsala
-100 ml droge witte wijn
-50 g basterdsuiker
-4 eierdooiers
-2 eetl poedersuiker
-100 ml perensap
-1 eetl pecannoten, ter garnering

1. Doe de peren met het kaneelstokje, de marsala, witte wijn en suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat op een laag vuur koken tot de peren zacht zijn en licht glazig (ongeveer 15 minuten)

2. Neem de peren uit de pan en kook de vloeistof in tot ongeveer de helft.
Zeef het sap en weeg 100 ml af.

3. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot ze wit en schuimig zijn.

4. Plaats de kom in een pan met kokend water, zodanig dat de bodem het water niet raakt.

5. Klop lepel voor lepel het perensap erdoor en blijf kloppen tot het mengsel niet meer uitloopt.

6. Verdeel de peren over de borden en giet de sabayon erover.
Garneer met noten,


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Zelf espresso maken, de beste espressoapparaten

Lees hier hoe je zelf de lekkerste espresso kunt maken, overzicht van de beste espressoapparaten.

Malse kip uit de oven met geitenkaas

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven

Rabarber in de moestuin

Rabarber, een frisse noot in de moestuin

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van kamelenmelk

Wat bijna niemand weet is toch waar: Kamelenmelk kan een bijdrage leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de mens.

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Champignonrisotto

Recept voor lekkere champignonrisotto

Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar