Geroosterde pomodri-tomaten


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Gesponsorde koppelingen

Leuk en gemakkelijk om te maken, natuurlijk ook heel lekker om als hapje te gebruiken. Laat uw vrienden verassen door deze heerlijke Italiaans gerecht!

Gesponsorde koppelingen

Geroosterde pomodori-tomaten

Pomodori tomaten (pruim tomaten) zijn ovaal van vorm en hebben stevig, vlezig vruchtvlees met een zoetige smaak, wat deze tomaat erg geschikt maakt voor te verwerken in salades en sauzen. De pruimtomaten zijn zowel in tros als los verkrijgbaar. Ze worden ook wel Roma-tomaten genoemd, en zijn vooral gekend van de 'tomaten in blik'.

ingredienten

-500 G rijpe pomodori-tomaten (ook wel romatomaten genoemd), zaadlijsten verwijderen en in vieren
-50 G gemengde verse kruiden (zoals peterselie, basilicum en tijm), fijngesneden
-zout en versgemale peper
-4 eetl olijfolie voor bakken en braden

1. Verwarm de oven op 110°C

2. Leg de tomaten op een bakplaat. Bestrooi met de kruiden, zout en peper. Besprenkel met de olijfolie

3. Rooster de pomodori gedurende 5 uur in de oven

4. Laat afkoelen en schep in een potje. Overgiet met het vocht van de bakplaat.

5. Bewaar de pomodori in de koelkast


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken