Geroosterde pomodri-tomaten


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Gesponsorde koppelingen

Leuk en gemakkelijk om te maken, natuurlijk ook heel lekker om als hapje te gebruiken. Laat uw vrienden verassen door deze heerlijke Italiaans gerecht!

Gesponsorde koppelingen

Geroosterde pomodori-tomaten

Pomodori tomaten (pruim tomaten) zijn ovaal van vorm en hebben stevig, vlezig vruchtvlees met een zoetige smaak, wat deze tomaat erg geschikt maakt voor te verwerken in salades en sauzen. De pruimtomaten zijn zowel in tros als los verkrijgbaar. Ze worden ook wel Roma-tomaten genoemd, en zijn vooral gekend van de 'tomaten in blik'.

ingredienten

-500 G rijpe pomodori-tomaten (ook wel romatomaten genoemd), zaadlijsten verwijderen en in vieren
-50 G gemengde verse kruiden (zoals peterselie, basilicum en tijm), fijngesneden
-zout en versgemale peper
-4 eetl olijfolie voor bakken en braden

1. Verwarm de oven op 110°C

2. Leg de tomaten op een bakplaat. Bestrooi met de kruiden, zout en peper. Besprenkel met de olijfolie

3. Rooster de pomodori gedurende 5 uur in de oven

4. Laat afkoelen en schep in een potje. Overgiet met het vocht van de bakplaat.

5. Bewaar de pomodori in de koelkast


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kokospudding

Een heerlijk frisse pudding!

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Welk voedsel kan je invriezen?

Groenten invriezen? Enkele goede regels over het invriezen van voeding of etenswaren.

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!