Glaced cupcakes


Publicatie datum:

Geglaceerde cupcakes

Gesponsorde koppelingen

Cupcakes, wie kent ze niet? Heerlijke mini traktatie om je vingers, letterlijk, bij af te likken! Leuk voor een (kinder)feestje, gezellig bij een High Tea.

Gesponsorde koppelingen

Hoe te maken? Heel simpel, volg onderstaand recept en je zult jezelf versteld doen staan van je eigen bakkunsten!

Wat heb je nodig voor de cakejes? 1 ei, 55 gr. zelfrijzend bakmeel, 30 gr. boter, 1 theelepel vanille (stokjes), 40 gr. basterdsuiker (of kristalsuiker), 30 ml. melk.

Wat heb je nodig voor de glacering? +/- 10 gr. boter, 40 ml. frambozensiroop, 250 gr. poedersuiker.Voor het versieren van de cupcakes kun je bijv. m&m’s, hartjes, sprinkles of gekleurde hagel gebruiken.

Wat heb ik nog meer nodig? Een mixer, papieren cakevormpjes, beslagkom, lepel, als men van kliederen houdt een keukenschort en last but not least een goed humeur!

Alle voorbereidingen zijn getroffen, en nu? Begin met het invetten van de cakevormpjes en warm de oven voor op 185 °C. Doe alle ingrediënten voor de cupcakes in een beslagkom en mix deze op een lage stand tot het een glad mengsel is. Mix daarna nog even op een hogere stand (medium) tot het beslag wat lichter van kleur wordt. Vul de cups tot de helft met het beslag. Om knoeien te voorkomen kun je hiervoor het beste een spuitzak gebruiken. Zet de cups op een bakplaat en plaats ze in het midden van de oven. Stel de oven in op 180 °C en bak de cupcakes gaar in 20 minuten. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze langzaam afkoelen. Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn kun je beginnen met het maken van de glacering.

Vul de gootsteen met warm water. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng deze boven het warme water (au bain marie) tot een glad geheel. Pak een lepel en breng de glacering aan op de cupcakes. Je krijgt het mooiste resultaat als je de glacering zo glad mogelijk aanbrengt. Daarna kun je de cakejes gaan versieren met bijv. gekleurde hagel, m&m’s, eigenlijk alles wat lekker is!

Smullen maar? Nee, nog niet! Je zult nog even geduld moeten hebben. Laat de cupcakejes nog een nachtje staan zodat de glacering hard kan worden. Je geduld zal worden beloond als je een dag later je tanden kunt zetten in een overheerlijk roze cupcakeje!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heeft u het al een keer gegeten? Sinaasappelsalade!

een verfrissende salade en binnen een paar stappen klaar!

Wat is een sapkuur?

Dat diëten populair zijn bij mensen die af willen slanken, is al lange tijd bekend. Maar het is ook mogelijk om af te vallen én daarnaast je lichaam van giftige afvalstoffen te ontdoen.

Wokgerecht: Zoetzure kip

Snel klaar, niet alledaags en onbeschrijfelijk lekker, zoetzure kip in de wok klaargemaakt.

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham