Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus


Publicatie datum:

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Gesponsorde koppelingen

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus.

De Grieken zijn dol op gehaktballetjes. Ze zijn klein van vorm, zo'n 4 cm. in doorsnee.
Een ideaal borrelhapje, maar ook als warme maaltijd met een salade, gebakken courgettes, patat of aardappels uit de oven voor de Griekse lunch of het diner.

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Ingredienten:
500 gr. kalfsgehakt
100 ml. witte wijn
1 kleine gehakte ui
500 ml. kalfsbouillon
1 ei
broodkruimels van 5 witte oudbakken boterhammen
peper, zout
een hand vol gehakte peterselie
olijfolie
avgolemono-saus (zie ander artikel en link onderaan)

Bak de uitjes in de olijfolie tot ze glazig zijn.
Meng het gehakt, het ei, de wijn en de broodkruimels, peper, zout en een groot deel van de gehakte peterselie door elkaar. Kneed alles met de hand tot een soepele massa.
Als het te droog is voeg dan nog wat water toe. Is het te nat, voeg dan wat extra broodkruimels toe.
Zet deze massa een uur in de koelkast.
Maak kleine gehaktballetjes van ongeveer 4 cm. in doorsnee. Rol ze tussen twee handen tot ze stevig aanvoelen.
Rol de gehaktballetjes daarna door de bloem en bak ze in hete olijfolie rondom bruin, door ze door de pan te rollen. Als ze niet allemaal tegelijk in de pan gaan, haal de bruine gehaktballetjes dan uit de pan en leg ze op een bord en bak daarna de volgende.
Als alle balletjes bruin zijn, leg je ze weer in de pan en giet je de bouillon erbij, schraap met een houten spatel de aanbak van de balletjes los. Verhit weer en laat zachtjes koken.
Maak met deze bouillon een gebonden avgolemono-saus.

Plaats de gehaktballetjes op een schaal en giet de saus erover. Garneer met verse gehakte peterselie.

Kali Orexi = Smakelijk eten

De gebonden avgolemono-saus staat beschreven op: Avgolemono-saus

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!

Broodbakmachine

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

De gevaren van glucose-fructosestroop

In veel zoete producten zit fructosestroop, maar helaas is dit toevoegmiddel niet zo goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Zelf borrelhapjes maken

5 makkelijke recepten voor heerlijke borrelhapjes.

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

Spaghetti met kruidenkaas

Het lekkerste en simpelste spaghetti recept die er is.

Een goed ontbijt is het beste begin van de dag

Een goed ontbijt zorgt voor voldoende energie om de ochtend goed door te komen.

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Goedkoop koken

Koken met laag budget

Fruitbrochette met kiwisaus

Recept fruitbrochette met kiwisaus

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Aardbeiendessert met balsmico

Een heerlijk Italiaans aardbeien dessert!

Vers geblenderd groente- en fruitsap

Een goede manier om af te vallen en je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?