Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus


Publicatie datum:

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Gesponsorde koppelingen

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus.

De Grieken zijn dol op gehaktballetjes. Ze zijn klein van vorm, zo'n 4 cm. in doorsnee.
Een ideaal borrelhapje, maar ook als warme maaltijd met een salade, gebakken courgettes, patat of aardappels uit de oven voor de Griekse lunch of het diner.

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Ingredienten:
500 gr. kalfsgehakt
100 ml. witte wijn
1 kleine gehakte ui
500 ml. kalfsbouillon
1 ei
broodkruimels van 5 witte oudbakken boterhammen
peper, zout
een hand vol gehakte peterselie
olijfolie
avgolemono-saus (zie ander artikel en link onderaan)

Bak de uitjes in de olijfolie tot ze glazig zijn.
Meng het gehakt, het ei, de wijn en de broodkruimels, peper, zout en een groot deel van de gehakte peterselie door elkaar. Kneed alles met de hand tot een soepele massa.
Als het te droog is voeg dan nog wat water toe. Is het te nat, voeg dan wat extra broodkruimels toe.
Zet deze massa een uur in de koelkast.
Maak kleine gehaktballetjes van ongeveer 4 cm. in doorsnee. Rol ze tussen twee handen tot ze stevig aanvoelen.
Rol de gehaktballetjes daarna door de bloem en bak ze in hete olijfolie rondom bruin, door ze door de pan te rollen. Als ze niet allemaal tegelijk in de pan gaan, haal de bruine gehaktballetjes dan uit de pan en leg ze op een bord en bak daarna de volgende.
Als alle balletjes bruin zijn, leg je ze weer in de pan en giet je de bouillon erbij, schraap met een houten spatel de aanbak van de balletjes los. Verhit weer en laat zachtjes koken.
Maak met deze bouillon een gebonden avgolemono-saus.

Plaats de gehaktballetjes op een schaal en giet de saus erover. Garneer met verse gehakte peterselie.

Kali Orexi = Smakelijk eten

De gebonden avgolemono-saus staat beschreven op: Avgolemono-saus


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Hoe maak je kruidnoten

Recept voor de lekkerste kruidnootjes!

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

Recept kalfsvlees - Kalfsvleesrol met worst - vleesgerecht

De kalfsvleesrol met worst is een uitstekend te combineren gerechtje met spinazie en aardappelpuree.

Overheerlijk appelwafeltje

maak in minder dan 5 minuten een heerlijk appelwafeltje

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

5 Cocktailrecepten met kokos!

5 Cocktailrecepten met kokos!

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus voor iedereen die van Kibbeling houdt maar ook voor iedereen die van oosters eten houdt.

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

garnalenomelet

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne