Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus


Publicatie datum:

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Gesponsorde koppelingen

De courgette is een groente met vele mogelijkheden, die behoort tot de komkommerfamilie, het zijn de jonge exemplaren van de groene pompoen.
Deze donkergoene langwerpige groente kan gekookt, gebakken, gestoofd en rauw gegeten worden. Het vruchtvlees heeft een zachte smaak, bevat veel ijzer en het heeft een geurig aroma. Courgettes worden nooit geschild, want dan valt het vruchtvlees uit elkaar. Wel worden lelijke bruine plekken verwijderd.
Gevulde courgettes is een volwaardige maaltijd, eventueel aangevuld met brood, gebakken aardappels of rijst.

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Ingrediënten:
4 middelgrote courgettes
400 gram gehakt
1 kleine fijngehakte ui
4 eetlepels rijst
gehakte peterselie
peper, zout
400 ml. water of bouillon
50 gram boter

Was de corugettes en snijd het topje eraf. Snijd de courgettes doormidden zodat u 2 gelijke stukken heeft.
Hol ze uit, maar zorg dat de buitenkant heel blijft. Het vruchtvlees uit de uitholling gebruikt u niet meer.
Bak de fijngehakte ui glazig in wat boter of olie
Meng het gehakt, de gebakken uitjes, de rijst, peterselie, zout en peper. Vul de courgettes hiermee.
Stop de uitgeholde courgettes niet helemaal vol, want de rijst zal nog uitzetten.
Doe de gevulde courgettes in een ovenschaal en giet er de bouillon over en leg er een paar klontjes boter op.
Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat 40 minuten bakken op 180 graden.
Haal de folie eraf en laat de courgettes nog eens 40 minuten goudbruin worden in de oven. Na 20 minuten kunt u ze keren.
Haal de ovenschotel uit de oven en leg de courgettes over op een andere schaal en de bouillon in een pan.

U bereidt de gebonden Avgolemono-saus voor en maakt die aan met de bouillon van de courgettes.
Giet daarna de saus over de courgettes en garneer met wat verse peterselie.
Per persoon heeft u 2 halve gevulde courgettes. Lekker met vers brood.

Kali orexi = Eet smakelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Simpele en lekkere recepten voor toetjes

Recepten van ijs

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Recept - soezen - gevulde soezen - dessert

Een hartig receptje voor gevulde soezen.

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

gepocheerd ei voor dummies

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Recept chocoladetaart

Recept voor een snelle maar heerlijke chocoladetaart

penne met broccoli en spek

Maak een overheerlijke pasta met broccoli en spek in minder dan 15 minuten

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Verantwoorde tussendoortjes/snacks

Lekker en verantwoorde tussendoortjes

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier