Griekse tzatziki saus


Publicatie datum:

Tzatzikisaus, een lekkere frisse saus/salade bij het gekruide vlees

Gesponsorde koppelingen

Griekse tzatzikisaus is een zelfgemaakte, lekkere frisse saus/salade op basis van yoghurt. Lekker bij gekruide lamskoteletjes, zalm, gekruide karbonades en gebakken aardappelen of frites. Simpel binnen 10 minuten te maken, daarna minstens één uur laten koelen in de koelkast

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

vergiet

kom

pollepel

knoflookpers

scherp mes of rasp of blender

staafmixer (niet noodzakelijk)

Ingrediënten:

1 grote komkommer (of twee kleinere)

halve liter Griekse of Bulgaarse yoghurt (vrijwel elke supermarkt verkoopt één van deze twee)

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel azijn

4 á 5 teentjes knoflook

witte peper en eventueel wat zout

*extra: verse gesneden of gehakte peterselie als garnering

Bereiding:

komkommer wassen, schillen en raspen (of in hele kleine stukjes snijden) en een minuut of 5 in een vergiet wat aandrukken zodat zoveel mogelijk water eruit druipt.

knoflook persen en met de yoghurt, azijn, peper en eventueel zout in een (sla) kom roeren, voeg elke keer een beetje komkommermengsel en olie toe, totdat alles tot één samenhangende massa is geroerd.

als garnering een beetje verse peterselie erdoor roeren, gehakt of fijn gesneden

* de (sla) kom minstens één uur in de koelkast zetten, zodat hij goed koud kan worden.

Tip:

als de tzaziki saus twee á drie dagen achter elkaar gebruikt wordt is het verstandiger om verschillende bakjes met saus in de koelkast te bewaren met aluminium-folie afdekken of in een afsluitbaar potje doen

deze tzaziki pas uitstekend bij de recepten van o.a. lamskoteletjes in honing-tijmsaus of de zalmpakketjes in ham of ontbijtspek, evenals de vegetarische tomaten-salade. (ook op de Foobie-site te vinden)


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Het kweken van eigen groente in de moestuin

De moestuin hoeft niet groot te zijn om heerlijke groenten te kunnen kweken

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.