Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;


Publicatie datum:

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Gesponsorde koppelingen

Echte oer-Hollandse pannenkoeken! Heerlijk, maar de één houd niet van zoetigheid en de ander mist zijn groenten. Dit is een heerlijke variant op de zoete pannenkoek; groen van de groente maar toch met een vleugje zoetigheid.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden voor 4 personen;

Pannenkoeken:

  • 200-250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • Snufje zout
  • Boter om in te bakken

Vulling:

  • Zak verse bladspinazie in grove stukken
  • Gesnipperde ui
  • Handje rozijnen
  • 1 grote peer of twee kleintjes, geschild en in stukjes
  • Camembert in plakjes
  • Vloeibare honing

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Bak flinterdunne pannenkoeken in een anti-aanbak koekenpak in een klontje boter. Houd de pannenkoeken warm op een bord bovenop een pan met licht kokend water. Eventueel kunnen de pannenkoeken al een dag van te voren gemaakt worden en opgewarmd worden in de magnetron wanneer ze gebruikt worden voor dit recept.

Voor de vulling moet eerst het gesnipperde uitje aangefruit worden in een koekenpan of wok. Voeg daarna de spinazie toe en blijf deze omscheppen tot de spinazie geslonken is. Voeg op het laatste moment de stukjes peer en rozijnen toe. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.

Leg voor ieder persoon twee warme pannenkoeken klaar en schep hier de vulling in. Zorg ervoor dat alleen één helft van de pannenkoek belegd is en dat de randen nog vrij zijn. Leg bovenop het mengsel een paar plakjes camembert en knijp royaal wat honing over de camembert. Vouw daarna de pannenkoeken dicht zodat je twee halve gevulde rondjes creëert. Leg één van de gevulde pannenkoeken in een beetje aan de zijkant van het bord en leg de tweede er loodrecht half overheen. Klaar is het gerecht om te serveren!

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Broodroosters door de jaren heen

Hoe broodroosters er vroeger uitzagen en hoe de vormgeveing door de jaren veranderde.

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Tagliatelle met tomaten-amandelsaus

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!