Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;


Publicatie datum:

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Gesponsorde koppelingen

Echte oer-Hollandse pannenkoeken! Heerlijk, maar de één houd niet van zoetigheid en de ander mist zijn groenten. Dit is een heerlijke variant op de zoete pannenkoek; groen van de groente maar toch met een vleugje zoetigheid.

Benodigdheden voor 4 personen;

Pannenkoeken:

  • 200-250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • Snufje zout
  • Boter om in te bakken

Vulling:

  • Zak verse bladspinazie in grove stukken
  • Gesnipperde ui
  • Handje rozijnen
  • 1 grote peer of twee kleintjes, geschild en in stukjes
  • Camembert in plakjes
  • Vloeibare honing

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Bak flinterdunne pannenkoeken in een anti-aanbak koekenpak in een klontje boter. Houd de pannenkoeken warm op een bord bovenop een pan met licht kokend water. Eventueel kunnen de pannenkoeken al een dag van te voren gemaakt worden en opgewarmd worden in de magnetron wanneer ze gebruikt worden voor dit recept.

Voor de vulling moet eerst het gesnipperde uitje aangefruit worden in een koekenpan of wok. Voeg daarna de spinazie toe en blijf deze omscheppen tot de spinazie geslonken is. Voeg op het laatste moment de stukjes peer en rozijnen toe. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.

Leg voor ieder persoon twee warme pannenkoeken klaar en schep hier de vulling in. Zorg ervoor dat alleen één helft van de pannenkoek belegd is en dat de randen nog vrij zijn. Leg bovenop het mengsel een paar plakjes camembert en knijp royaal wat honing over de camembert. Vouw daarna de pannenkoeken dicht zodat je twee halve gevulde rondjes creëert. Leg één van de gevulde pannenkoeken in een beetje aan de zijkant van het bord en leg de tweede er loodrecht half overheen. Klaar is het gerecht om te serveren!

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Een heerlijk grapefruit-yoghurtijs!

Een heerlijk toetje voor in de lente!

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Italiaanse ovenschotel

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Frisse spinaziesalade met spekjes en pijnboompitjes

Een zomerse gemakkelijk te bereiden salade

Wervelkoek

Wervelkoek

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!

Gezond eten, gezonde producten en gezonde recepten

Alles over gezond eten, de tien gezondste producten, de gezondste recepten.

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Energierijke shake

Energierijke kwarkshake met hoge voedingfswaarde

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.