Heerlijk Recept Surinaamse Pastei


Publicatie datum:

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

Gesponsorde koppelingen

De Surinaamse pastei is echt een feestmaal, maar ook bij speciale gelegenheden of om iemand eens een keer lekker te verrassen kan dit gerecht worden geserveerd. Dit is een makkelijk te volgen recept, ook als u geen keukenprins of prinses bent.

Surinaamse pastei

 

Benodigdheden:

1 pak Bladerdeeg (Diepvries)

500 gr Kipfilet

Bakboter

2 volle Eetlepels Ketchup

1 groot blik Dopertjes en Wortelen

1 ui

3 eieren

6 Pimentkorrels

4 Maggiblokjes

3 Laurierblaadjes

1 el Kappertjes

4 Zoetzure augurken

Zwarte peper

Vleeskruiden

Ovenschaal

 

Bereiding Deeg:

De bladerdeeg laten ontdooien en voorzichtig met de handen uitrekken', zodat het deeg wat dunner en wat groter wordt. Dit doe je met een paar vellen deeg. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal zul je 5 a 9 plakken deeg nodig hebben. De ovenschaal vet je eerst helemaal goed in met bakboter, dit zodat het deeg niet plakt aan de ovenschaal. Als de ovenschaal is ingevet, bedek je de ovenschaal (ook de zijkanten) met het deeg. Eerst de bodem en de zijkanten. De plakken die je overhoudt zijn later voor de bovenkant.

 

Bereiding Vulling:

Was de kip en kook de kip in een pan met voldoende water. In het water zet je tevens de zwarte peper, 2 maggiblokjes, de pimentkorrels en genoeg vleeskruiden. Als het vlees gaar is, zijn de kruiden in het vlees getrokken en haal je het uit de pan om het uit te pluizen. Dit doe je door de kip als het ware uit elkaar te trekken tot kleine draadjes.

In een pan verhit je een klontje bakboter en fruit je de helft van de ui, voeg vervolgens de kip, de laurierblaadjes, vleeskruiden, pimentkorrels, wat zwarte peper en 2 verkruimelde maggiblokjes toe en bak het geheel op een laag vuurtje.

Kook intussen de eieren hard, pel ze en snij ze in gelijke plakken.

De augurken snij je een hele fijne stukken en het blik met de Doperten en wortelen laat je uitlekken totdat er geen vocht meer over is.

De wortelen snij of breek je in kleine stukken.

Nu voeg je de gesneden augurken, doperten en wortelen, kappertjes, de rest van de ui en 2 el ketchup toe aan de kip. Goed roeren en even heet laten worden.

Verdeel de vulling nu gelijkmatig over het deeg in de ovenschaal. De gekookte eieren leg je in plakken naast elkaar op de vulling. Om het geheel te bedekken doe je de rest van de dunne plakken deeg over de vulling en eieren heen en vouw je alles als het ware dicht. Werk de randen mooi af en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven in maximaal 40 minuten op 180 graden.

De pastei is lekker bij gekookte witte rijst en eventueel wat groeten erbij, zoals snijbonen.

Eet Smakelijk....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

comments powered by Disqus

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept voor een chocoladetaart

Een recept om makkelijk een chocoladetaart te maken

5 Cocktailrecepten met kokos!

5 Cocktailrecepten met kokos!

Camembertschotel

Recept voor Camembertschotel

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Recept voor Jachtschotel

Hoe maak je de lekkerste jachtschotel in een paar simpele stappen.

Het 80/10/10 dieet

Wat is het 80/10/10 dieet?

Kaasplankjes als dessert

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Tonijnsalade met aardappelen

Een heerlijke salade uit het zuiden!

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

partysnack Pigs in a blanket!

Heerlijk simpele partysnack.

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Tiramisù

Een heerlijk Italiaans desert!

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Zelf babyvoeding maken. Goedkoop, gemakkelijk & gezond!

Voordelen en tips voor het zelf maken van babyvoeding