Heerlijk Recept Surinaamse Pastei


Publicatie datum:

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

Gesponsorde koppelingen

De Surinaamse pastei is echt een feestmaal, maar ook bij speciale gelegenheden of om iemand eens een keer lekker te verrassen kan dit gerecht worden geserveerd. Dit is een makkelijk te volgen recept, ook als u geen keukenprins of prinses bent.

Surinaamse pastei

 

Benodigdheden:

1 pak Bladerdeeg (Diepvries)

500 gr Kipfilet

Bakboter

2 volle Eetlepels Ketchup

1 groot blik Dopertjes en Wortelen

1 ui

3 eieren

6 Pimentkorrels

4 Maggiblokjes

3 Laurierblaadjes

1 el Kappertjes

4 Zoetzure augurken

Zwarte peper

Vleeskruiden

Ovenschaal

 

Bereiding Deeg:

De bladerdeeg laten ontdooien en voorzichtig met de handen uitrekken', zodat het deeg wat dunner en wat groter wordt. Dit doe je met een paar vellen deeg. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal zul je 5 a 9 plakken deeg nodig hebben. De ovenschaal vet je eerst helemaal goed in met bakboter, dit zodat het deeg niet plakt aan de ovenschaal. Als de ovenschaal is ingevet, bedek je de ovenschaal (ook de zijkanten) met het deeg. Eerst de bodem en de zijkanten. De plakken die je overhoudt zijn later voor de bovenkant.

 

Bereiding Vulling:

Was de kip en kook de kip in een pan met voldoende water. In het water zet je tevens de zwarte peper, 2 maggiblokjes, de pimentkorrels en genoeg vleeskruiden. Als het vlees gaar is, zijn de kruiden in het vlees getrokken en haal je het uit de pan om het uit te pluizen. Dit doe je door de kip als het ware uit elkaar te trekken tot kleine draadjes.

In een pan verhit je een klontje bakboter en fruit je de helft van de ui, voeg vervolgens de kip, de laurierblaadjes, vleeskruiden, pimentkorrels, wat zwarte peper en 2 verkruimelde maggiblokjes toe en bak het geheel op een laag vuurtje.

Kook intussen de eieren hard, pel ze en snij ze in gelijke plakken.

De augurken snij je een hele fijne stukken en het blik met de Doperten en wortelen laat je uitlekken totdat er geen vocht meer over is.

De wortelen snij of breek je in kleine stukken.

Nu voeg je de gesneden augurken, doperten en wortelen, kappertjes, de rest van de ui en 2 el ketchup toe aan de kip. Goed roeren en even heet laten worden.

Verdeel de vulling nu gelijkmatig over het deeg in de ovenschaal. De gekookte eieren leg je in plakken naast elkaar op de vulling. Om het geheel te bedekken doe je de rest van de dunne plakken deeg over de vulling en eieren heen en vouw je alles als het ware dicht. Werk de randen mooi af en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven in maximaal 40 minuten op 180 graden.

De pastei is lekker bij gekookte witte rijst en eventueel wat groeten erbij, zoals snijbonen.

Eet Smakelijk....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

Recept oreo McFlurry

Recept voor de enige echte Oreo van de Mac!

Ook bij regenachtige dagen lekker grillen met de grillpan

grillpan

Zelf espresso maken, de beste espressoapparaten

Lees hier hoe je zelf de lekkerste espresso kunt maken, overzicht van de beste espressoapparaten.

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Chocomelk De Enige Echte

mijn mening over de verschillen tussen de duren en goedkope chocomelkz

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Pompoensoep

Pompoensoep met ui, paprika en natuurlijk pompoen!

Griekse tzatziki saus

Tzatzikisaus, een lekkere frisse saus/salade bij het gekruide vlees

Soto Ajam ( Indonesisch )

Indonesische soep

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Simpele aardappelsalade

Simpel recept voor een heerlijke aardappelsalade

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Lactose-intolerantie, wat is dat?

Lactose-intolerantie kan knap vervelend zijn. Waar komt het vandaan en wat kun je eraan doen?

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!