Heerlijk Recept Surinaamse Pastei


Publicatie datum:

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

Gesponsorde koppelingen

De Surinaamse pastei is echt een feestmaal, maar ook bij speciale gelegenheden of om iemand eens een keer lekker te verrassen kan dit gerecht worden geserveerd. Dit is een makkelijk te volgen recept, ook als u geen keukenprins of prinses bent.

Surinaamse pastei

 

Benodigdheden:

1 pak Bladerdeeg (Diepvries)

500 gr Kipfilet

Bakboter

2 volle Eetlepels Ketchup

1 groot blik Dopertjes en Wortelen

1 ui

3 eieren

6 Pimentkorrels

4 Maggiblokjes

3 Laurierblaadjes

1 el Kappertjes

4 Zoetzure augurken

Zwarte peper

Vleeskruiden

Ovenschaal

 

Bereiding Deeg:

De bladerdeeg laten ontdooien en voorzichtig met de handen uitrekken', zodat het deeg wat dunner en wat groter wordt. Dit doe je met een paar vellen deeg. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal zul je 5 a 9 plakken deeg nodig hebben. De ovenschaal vet je eerst helemaal goed in met bakboter, dit zodat het deeg niet plakt aan de ovenschaal. Als de ovenschaal is ingevet, bedek je de ovenschaal (ook de zijkanten) met het deeg. Eerst de bodem en de zijkanten. De plakken die je overhoudt zijn later voor de bovenkant.

 

Bereiding Vulling:

Was de kip en kook de kip in een pan met voldoende water. In het water zet je tevens de zwarte peper, 2 maggiblokjes, de pimentkorrels en genoeg vleeskruiden. Als het vlees gaar is, zijn de kruiden in het vlees getrokken en haal je het uit de pan om het uit te pluizen. Dit doe je door de kip als het ware uit elkaar te trekken tot kleine draadjes.

In een pan verhit je een klontje bakboter en fruit je de helft van de ui, voeg vervolgens de kip, de laurierblaadjes, vleeskruiden, pimentkorrels, wat zwarte peper en 2 verkruimelde maggiblokjes toe en bak het geheel op een laag vuurtje.

Kook intussen de eieren hard, pel ze en snij ze in gelijke plakken.

De augurken snij je een hele fijne stukken en het blik met de Doperten en wortelen laat je uitlekken totdat er geen vocht meer over is.

De wortelen snij of breek je in kleine stukken.

Nu voeg je de gesneden augurken, doperten en wortelen, kappertjes, de rest van de ui en 2 el ketchup toe aan de kip. Goed roeren en even heet laten worden.

Verdeel de vulling nu gelijkmatig over het deeg in de ovenschaal. De gekookte eieren leg je in plakken naast elkaar op de vulling. Om het geheel te bedekken doe je de rest van de dunne plakken deeg over de vulling en eieren heen en vouw je alles als het ware dicht. Werk de randen mooi af en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven in maximaal 40 minuten op 180 graden.

De pastei is lekker bij gekookte witte rijst en eventueel wat groeten erbij, zoals snijbonen.

Eet Smakelijk....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Vegetarisch gevulde courgette

Een simpel vegetarisch bijgerecht, wat er op een bord speciaal uitziet. Bevat veel groentes.

Kippensoep tegen verkoudheid, Carnosine natuurlijk middel tegen verkoudheid

Verkoudheid kun je effectief bestrijden met natuurlijke producten die Carnosine bevatten.

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Zelf wijn maken

Waarom dure wijn kopen als je zelf goedkoop wijn maken kan.

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Tien tips om af te vallen

Tips om te jou te helpen op je streefgewicht te komen

Kaasplankjes als dessert

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Heksensoep (Groentesoep)

Een aparte exotische groentesoep

Studenten recept

Een gezond, makkelijk en lekker recept voor studenten.

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.