Heerlijk Recept Surinaamse Pastei


Publicatie datum:

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

Gesponsorde koppelingen

De Surinaamse pastei is echt een feestmaal, maar ook bij speciale gelegenheden of om iemand eens een keer lekker te verrassen kan dit gerecht worden geserveerd. Dit is een makkelijk te volgen recept, ook als u geen keukenprins of prinses bent.

Surinaamse pastei

 

Benodigdheden:

1 pak Bladerdeeg (Diepvries)

500 gr Kipfilet

Bakboter

2 volle Eetlepels Ketchup

1 groot blik Dopertjes en Wortelen

1 ui

3 eieren

6 Pimentkorrels

4 Maggiblokjes

3 Laurierblaadjes

1 el Kappertjes

4 Zoetzure augurken

Zwarte peper

Vleeskruiden

Ovenschaal

 

Bereiding Deeg:

De bladerdeeg laten ontdooien en voorzichtig met de handen uitrekken', zodat het deeg wat dunner en wat groter wordt. Dit doe je met een paar vellen deeg. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal zul je 5 a 9 plakken deeg nodig hebben. De ovenschaal vet je eerst helemaal goed in met bakboter, dit zodat het deeg niet plakt aan de ovenschaal. Als de ovenschaal is ingevet, bedek je de ovenschaal (ook de zijkanten) met het deeg. Eerst de bodem en de zijkanten. De plakken die je overhoudt zijn later voor de bovenkant.

 

Bereiding Vulling:

Was de kip en kook de kip in een pan met voldoende water. In het water zet je tevens de zwarte peper, 2 maggiblokjes, de pimentkorrels en genoeg vleeskruiden. Als het vlees gaar is, zijn de kruiden in het vlees getrokken en haal je het uit de pan om het uit te pluizen. Dit doe je door de kip als het ware uit elkaar te trekken tot kleine draadjes.

In een pan verhit je een klontje bakboter en fruit je de helft van de ui, voeg vervolgens de kip, de laurierblaadjes, vleeskruiden, pimentkorrels, wat zwarte peper en 2 verkruimelde maggiblokjes toe en bak het geheel op een laag vuurtje.

Kook intussen de eieren hard, pel ze en snij ze in gelijke plakken.

De augurken snij je een hele fijne stukken en het blik met de Doperten en wortelen laat je uitlekken totdat er geen vocht meer over is.

De wortelen snij of breek je in kleine stukken.

Nu voeg je de gesneden augurken, doperten en wortelen, kappertjes, de rest van de ui en 2 el ketchup toe aan de kip. Goed roeren en even heet laten worden.

Verdeel de vulling nu gelijkmatig over het deeg in de ovenschaal. De gekookte eieren leg je in plakken naast elkaar op de vulling. Om het geheel te bedekken doe je de rest van de dunne plakken deeg over de vulling en eieren heen en vouw je alles als het ware dicht. Werk de randen mooi af en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven in maximaal 40 minuten op 180 graden.

De pastei is lekker bij gekookte witte rijst en eventueel wat groeten erbij, zoals snijbonen.

Eet Smakelijk....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Mexicaanse kip

Recept voor 4 personen

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

recept: snelle, makkelijke en lekkere pasta!

een heerlijk zomers koud pastagerecht, gemaakt in een handomdraai!

Lekker eenvoudig recept voor zeeduivel met noodles

Heerlijk en toch eenvoudig Zeeduivel recept voor 4 personen.

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Griekse tzatziki saus

Tzatzikisaus, een lekkere frisse saus/salade bij het gekruide vlees

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

IJsmachine

Met een ijsmachine maak je snel en gemakkelijk elke smaak ijs die je wilt

Frutta con zabaglione

Een heerlijk Italiaans desert!

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen