Heerlijk Recept Surinaamse Pastei


Publicatie datum:

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

Gesponsorde koppelingen

De Surinaamse pastei is echt een feestmaal, maar ook bij speciale gelegenheden of om iemand eens een keer lekker te verrassen kan dit gerecht worden geserveerd. Dit is een makkelijk te volgen recept, ook als u geen keukenprins of prinses bent.

Surinaamse pastei

 

Benodigdheden:

1 pak Bladerdeeg (Diepvries)

500 gr Kipfilet

Bakboter

2 volle Eetlepels Ketchup

1 groot blik Dopertjes en Wortelen

1 ui

3 eieren

6 Pimentkorrels

4 Maggiblokjes

3 Laurierblaadjes

1 el Kappertjes

4 Zoetzure augurken

Zwarte peper

Vleeskruiden

Ovenschaal

 

Bereiding Deeg:

De bladerdeeg laten ontdooien en voorzichtig met de handen uitrekken', zodat het deeg wat dunner en wat groter wordt. Dit doe je met een paar vellen deeg. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal zul je 5 a 9 plakken deeg nodig hebben. De ovenschaal vet je eerst helemaal goed in met bakboter, dit zodat het deeg niet plakt aan de ovenschaal. Als de ovenschaal is ingevet, bedek je de ovenschaal (ook de zijkanten) met het deeg. Eerst de bodem en de zijkanten. De plakken die je overhoudt zijn later voor de bovenkant.

 

Bereiding Vulling:

Was de kip en kook de kip in een pan met voldoende water. In het water zet je tevens de zwarte peper, 2 maggiblokjes, de pimentkorrels en genoeg vleeskruiden. Als het vlees gaar is, zijn de kruiden in het vlees getrokken en haal je het uit de pan om het uit te pluizen. Dit doe je door de kip als het ware uit elkaar te trekken tot kleine draadjes.

In een pan verhit je een klontje bakboter en fruit je de helft van de ui, voeg vervolgens de kip, de laurierblaadjes, vleeskruiden, pimentkorrels, wat zwarte peper en 2 verkruimelde maggiblokjes toe en bak het geheel op een laag vuurtje.

Kook intussen de eieren hard, pel ze en snij ze in gelijke plakken.

De augurken snij je een hele fijne stukken en het blik met de Doperten en wortelen laat je uitlekken totdat er geen vocht meer over is.

De wortelen snij of breek je in kleine stukken.

Nu voeg je de gesneden augurken, doperten en wortelen, kappertjes, de rest van de ui en 2 el ketchup toe aan de kip. Goed roeren en even heet laten worden.

Verdeel de vulling nu gelijkmatig over het deeg in de ovenschaal. De gekookte eieren leg je in plakken naast elkaar op de vulling. Om het geheel te bedekken doe je de rest van de dunne plakken deeg over de vulling en eieren heen en vouw je alles als het ware dicht. Werk de randen mooi af en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven in maximaal 40 minuten op 180 graden.

De pastei is lekker bij gekookte witte rijst en eventueel wat groeten erbij, zoals snijbonen.

Eet Smakelijk....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Heerlijke omakoekjes: Citroenkoekjesrecept

Een heerlijk koekjesrecept dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Zomers Pasta Recept (met pesto en kerstomaten - geheel vegetarisch)

Een vegetarisch pasta gerecht; gezond, goedkoop en erg gemakkelijk te maken.

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Zelf espresso maken, de beste espressoapparaten

Lees hier hoe je zelf de lekkerste espresso kunt maken, overzicht van de beste espressoapparaten.

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

Hamschijven met peterselieboter - ovengerecht

Een receptje dat misschien wel iets meer tijd nodig heeft, maar de hamschijven met peterselieboter zijn toch wel die moeite waard.

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Basisrecept voor verse pasta!

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Kruutmoes maken

De bereidingswijze van kruutmoes op de ouderwetse manier

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven