Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem


Publicatie datum:

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Gesponsorde koppelingen

'Luchtige' appeltaart van eigen bodem met heerlijke hazelnoten en een verrassend krokante bodem

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten: 125 gr. kristalsuiker, 125 gr. margarine, 200 gr. bloem, mespuntje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 3 zoetzure appels (bijv. pink lady), 3 eieren, 3 theelepels citroensap, 200 gr. fijngehakte hazelnoten, amandelschaafsel, 5 fijngehakte bastognekoeken, 1 eetlepel kaneel

Wat heb je nog meer nodig? Oven, springvorm Ø 24 cm, mengkom, garde (of mixer op laagste stand)

Voorbereidingen: schil de appels en snijd deze in vier parten (klokhuis verwijderen). Snijd de partjes in schijfjes (niet al te dik/dun). Bestrooi de appels met de kaneel, een klein beetje suiker en citroensap en zet deze in de koelkast. Verwarm de oven intussen voor op 160 ˚C.

En dan? Doe de boter en 125 gram suiker in een kom en meng dit samen. Voeg tijdens het mengen een voor een de eieren toe, zorg ervoor dat het mensel luchtig blijft. Voeg vervolgens de vanillesuiker, bakpoeder en bloem door het mengsel tot het een glad geheel is. Bestrijk de binnenkant van de springvorm met boter en bestrooi de bodem met de fijngehakte bastognekoeken. Doe het beslag in de springvorm en voeg geleidelijk aan de hazelnoten en het amandelschaafsel toe zodat deze door het gehele beslag verdeeld zitten. Druk de appelschijfjes in het beslag en zet de springvorm in het midden van de oven. Bak de taart op 60 min. op 160 ˚C. Voor een leuk effect voor het serveren bestrooien met poedersuiker. Voor de echte liefhebbers mag een toefje slagroom natuurlijk niet ontbreken!

 Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Zelf wijn maken

Waarom dure wijn kopen als je zelf goedkoop wijn maken kan.

Aardbeiensorbet

Deze aardbeiensorbet is een ware streling voor je zintuigen, gezond en erg makkelijk om te maken. Een aanrader voor sorbetliefhebbers !

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla