Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem


Publicatie datum:

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Gesponsorde koppelingen

'Luchtige' appeltaart van eigen bodem met heerlijke hazelnoten en een verrassend krokante bodem

Ingrediënten: 125 gr. kristalsuiker, 125 gr. margarine, 200 gr. bloem, mespuntje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 3 zoetzure appels (bijv. pink lady), 3 eieren, 3 theelepels citroensap, 200 gr. fijngehakte hazelnoten, amandelschaafsel, 5 fijngehakte bastognekoeken, 1 eetlepel kaneel

Wat heb je nog meer nodig? Oven, springvorm Ø 24 cm, mengkom, garde (of mixer op laagste stand)

Voorbereidingen: schil de appels en snijd deze in vier parten (klokhuis verwijderen). Snijd de partjes in schijfjes (niet al te dik/dun). Bestrooi de appels met de kaneel, een klein beetje suiker en citroensap en zet deze in de koelkast. Verwarm de oven intussen voor op 160 ˚C.

En dan? Doe de boter en 125 gram suiker in een kom en meng dit samen. Voeg tijdens het mengen een voor een de eieren toe, zorg ervoor dat het mensel luchtig blijft. Voeg vervolgens de vanillesuiker, bakpoeder en bloem door het mengsel tot het een glad geheel is. Bestrijk de binnenkant van de springvorm met boter en bestrooi de bodem met de fijngehakte bastognekoeken. Doe het beslag in de springvorm en voeg geleidelijk aan de hazelnoten en het amandelschaafsel toe zodat deze door het gehele beslag verdeeld zitten. Druk de appelschijfjes in het beslag en zet de springvorm in het midden van de oven. Bak de taart op 60 min. op 160 ˚C. Voor een leuk effect voor het serveren bestrooien met poedersuiker. Voor de echte liefhebbers mag een toefje slagroom natuurlijk niet ontbreken!

 Eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zeeduivel saltimbocca

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Halvarine, margarine of roomboter

Een informatief artikel over het gebruik van boter op brood.

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Lasagne Zalm Spinazie

Makkelijk recept voor Lasagne.

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Pepernoten zelf bakken

Een recept zodat je zelf pepernoten kan bakken

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Sushi serveren

Leer zelf sushi maken.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet

Recept jachtsaus

Recept heerlijke jachtsaus

Couscoussalade net even anders

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.