Heerlijke asperges!


Publicatie datum:

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk hoofdgerecht voor in de lente!
Het is snel en leuk om te bereiden!

Asperges
Voor 4 personen
Energie per portie 
- 315 kcal
- Eiwit 20 g
- Vet 20 g
- Koolhydraten 13 g

Ingredienten

- 40 dikke asperges (AA)
- 125 gr boerenboter
- 12-16 dikke plakken lamsham, op kamertempteratuur
- snuf zout
- evt foelie of nootmuskaat
- 8 henneeitjes, of 4 grote eieren, zachtgekookt
- 1 bos peterselie, gewassen, goed gedroogd, zeer fijn gehakt
- dunne warme driehoekjes toast
- Extra: evt aspergekoker

1. Schil de asperges van top tot teen*, breek de onderste delen af. Kook of stoom ze 10 min in lichtgezouten water (evt in een aspergekoker). Laat ze 15 min rusten in de pan en daarna uitlekken op een dubbelgevouwen theedoek.

2. Smelt intussen de boter in een pannetje. Drapeer de hamop 4 borden en schik de asperges ernaast. Rasp er evt licht foelie of nootmuskaat over, giet een scheut gesmolten boter over de asperges. Serveer de rest van de boter apart. Halveer de eitjes, leg ze erbij, bestrooi met peterselie en serveer met toast.

TIP
De schillen en stelen kun je verwerken in soep. Voor heldere aspergebouillon zet je ze op met 500 ml water (of bouillon). Breng aan de kook, laat kort trekken en druk door een zeef. Of laat de schillen mee trekken met kant en klare soep.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Recept romig kip pannetje met tuinkers

Recept

Zelf wijn maken

Waarom dure wijn kopen als je zelf goedkoop wijn maken kan.

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze

Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets in 20 minuten

Frutta con zabaglione

Een heerlijk Italiaans desert!

Kaas

Dit artikel gaat over kaas. De geschiedenis, de bereiding, verschillende soorten kaas, schimmel kazen en het snijden van kaas.

Slank worden in korte tijd, het kan echt!

Een verantwoorde manier om af te vallen.

Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.

Overheerlijk appelwafeltje

maak in minder dan 5 minuten een heerlijk appelwafeltje

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Recept - biefstuk tartare - vleesgerecht - rauwkost

Een simpel recept voor een overheerlijke biefstuk tartare.

Basisrecept voor verse pasta!

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

Champignonrisotto

Recept voor lekkere champignonrisotto