Heerlijke asperges!


Publicatie datum:

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk hoofdgerecht voor in de lente!
Het is snel en leuk om te bereiden!

Asperges
Voor 4 personen
Energie per portie 
- 315 kcal
- Eiwit 20 g
- Vet 20 g
- Koolhydraten 13 g

Ingredienten

- 40 dikke asperges (AA)
- 125 gr boerenboter
- 12-16 dikke plakken lamsham, op kamertempteratuur
- snuf zout
- evt foelie of nootmuskaat
- 8 henneeitjes, of 4 grote eieren, zachtgekookt
- 1 bos peterselie, gewassen, goed gedroogd, zeer fijn gehakt
- dunne warme driehoekjes toast
- Extra: evt aspergekoker

1. Schil de asperges van top tot teen*, breek de onderste delen af. Kook of stoom ze 10 min in lichtgezouten water (evt in een aspergekoker). Laat ze 15 min rusten in de pan en daarna uitlekken op een dubbelgevouwen theedoek.

2. Smelt intussen de boter in een pannetje. Drapeer de hamop 4 borden en schik de asperges ernaast. Rasp er evt licht foelie of nootmuskaat over, giet een scheut gesmolten boter over de asperges. Serveer de rest van de boter apart. Halveer de eitjes, leg ze erbij, bestrooi met peterselie en serveer met toast.

TIP
De schillen en stelen kun je verwerken in soep. Voor heldere aspergebouillon zet je ze op met 500 ml water (of bouillon). Breng aan de kook, laat kort trekken en druk door een zeef. Of laat de schillen mee trekken met kant en klare soep.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Groene smoothies fabriceren

Groene smoothies bevatten in ruime kwantiteit groene bladgroenten en die zijn een bijzonder belangrijke bron van eiwitten,vezels, vitaminen en anti-oxidanten.
Maar bovendien zijn ze ook eenvoudig erg aanlokkelijk .

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Recept: Lasagne met courgettebladen

Een supergezond recept voor lasagne! In dit gerecht wordt de pasta vervangen door plakjes courgette.

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Recept romig kip pannetje met tuinkers

Recept

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.