Heerlijke asperges!


Publicatie datum:

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk hoofdgerecht voor in de lente!
Het is snel en leuk om te bereiden!

Gesponsorde koppelingen

Asperges
Voor 4 personen
Energie per portie 
- 315 kcal
- Eiwit 20 g
- Vet 20 g
- Koolhydraten 13 g

Ingredienten

- 40 dikke asperges (AA)
- 125 gr boerenboter
- 12-16 dikke plakken lamsham, op kamertempteratuur
- snuf zout
- evt foelie of nootmuskaat
- 8 henneeitjes, of 4 grote eieren, zachtgekookt
- 1 bos peterselie, gewassen, goed gedroogd, zeer fijn gehakt
- dunne warme driehoekjes toast
- Extra: evt aspergekoker

1. Schil de asperges van top tot teen*, breek de onderste delen af. Kook of stoom ze 10 min in lichtgezouten water (evt in een aspergekoker). Laat ze 15 min rusten in de pan en daarna uitlekken op een dubbelgevouwen theedoek.

2. Smelt intussen de boter in een pannetje. Drapeer de hamop 4 borden en schik de asperges ernaast. Rasp er evt licht foelie of nootmuskaat over, giet een scheut gesmolten boter over de asperges. Serveer de rest van de boter apart. Halveer de eitjes, leg ze erbij, bestrooi met peterselie en serveer met toast.

TIP
De schillen en stelen kun je verwerken in soep. Voor heldere aspergebouillon zet je ze op met 500 ml water (of bouillon). Breng aan de kook, laat kort trekken en druk door een zeef. Of laat de schillen mee trekken met kant en klare soep.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Lekker eenvoudig recept voor zeeduivel met noodles

Heerlijk en toch eenvoudig Zeeduivel recept voor 4 personen.

Hoe maak je een Griekse salde?

Tips voor het maken van een Griekse salde