Heerlijke frisse Couscous Salade


Publicatie datum:

Recept van een frisse zomersalade

Gesponsorde koppelingen

Een lekker recept van een frisse couscous salade voor bijv op een lekkere warme zomerdag bij de bbq.

Gesponsorde koppelingen

 CousCous salade

250 gr. couscous ( pakje bij supermarkt verkrijgbaar alleen water toevoegen)
2stuks bosuitjes (of 1 grote prei in kleine stukjes)
1 flinke eetlepel tomatenpuree
1 theelepeltje suiker
halve eetlepel sambal of 1 hete pepertje gesnipperd
1 flinke ui gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
handje rozijnen
1 komkommer in kleine blokjes
2 vleestomaten in blokjes
bosje peterselie fijngehakt
citroensap
zout en peper
olijfolie.

Bak in de olijfolie de uitjes, knoflook, tomatenpuree (en suiker) en hete peper (of sambal) tot het gaar is.

Maak alvast de salade klaar. Schil de komkommer en snij het in fijne blokjes. Schil de tomaten en snij het in kleine stukken. Hak de peterselie en muntblaadjes fijn. Snij de bosuitjes in fjine stukjes (of prei).

Als de couscous klaar is laat je het even afkoelen. Vervolgens meng je alle ingredienten bij elkaar als volgt:

Doe de tomaten-uiensaus bij de couscous en meng het met 2 lepels goed door elkaar. Voeg vervolgens de groente toe (komkommer, tomaat etc) en meg alles goed door elkaar. Als laatst breng je de slade op smaak met wat zout en peper en citroensap (van 1 hele citroen).

Laat dit alles even staan afkoelen en schep het daarna op. Heerljk op bijv een zomerse dag als salade bij de bbq of bij een etentje als voorgerecht.

Smakelijk eten !!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Slapende kip (kip uit de oven)

Een kipgerecht uit de oven met een dekentje

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Basisrecept voor verse pasta!

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!