Heerlijke Griekse soepen


Publicatie datum:

Vier recepten voor traditionele Griekse soepen.

Gesponsorde koppelingen

Griekse sfeer in je keuken tijdens de bereiding van deze traditionele Griekse soepen. Kali orexi!

Gesponsorde koppelingen

Linzensoep

Soupa Faki

Ingrediënten:

  • 350 gram groene linzen
  • 350 gram tomaten
  • 250 gram wortels
  • 3 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 laurierbladeren
  • 2 liter water
  • verse peterselie
  • rode wijnazijn
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

 Bereiding:

Spoel de linzen af in een vergiet. Doe ze in een kom en voeg koud water toe zodat ze onder staan. Laat de linzen een uur weken. Pel de uien en snijd in kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd zeer fijn. Maak de bleekselderij en wortels schoon en snijd in dunne schijfjes. Ontvel de tomaten (door ze kort onder te dompelen in kokend water laat het vel makkelijk los) en snijd ik kleine stukjes. Giet de linzen af en laat ze uitlekken.

Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin uien en knoflook. Voeg de overige groenten toe met de tomatenpuree en blijf drie minuten goed roeren. Voeg 2 liter, de linzen en de laurierbladeren toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep een half uur zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Voor het opdienen de verse peterselie toevoegen en een scheut rode wijnazijn en olijfolie.

 

 

Boerensoep

Soupa Horiatiki

 Ingrediënten:

  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 dunne stengels prei
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 kleine courgettes
  • 3 tomaten
  • 3 kleine aardappels
  • 1,5 liter water
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • verse peterselie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

 

Bereiding:

Pel de uien en snijd ze fijn. Maak prei schoon en snijd in ringen. Maak bleekselderij en wortels schoon en snijd in schijfjes. Maak plakjes van de courgettes. Ontvel de tomaten (door ze kort onder te dompelen in kokend water laat het vel makkelijk los) en snijd ze in stukjes. Schil de aardappel en snijd klein.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin uien en knoflook. Voeg de overige groenten toe en bak onder goed roeren circa 2 minuten. Voeg nu 1,5 heet water toe en wat zout. Giet de rest van de olijfolie in de soep en laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg tot slot de peterselie en oregano toe en breng op smaak met zout en peper.

 

 

Kastanjesoep

Kastano soupa

 Ingrediënten:

  • 375 gram kastanjes
  •  1 liter rundvleesbouillon
  •  200 gram room
  •  3 eidooiers
  •  (zee)zout
  •  versgemalen zwarte peper
  •  verse peterselie

 

Bereiding:

Kerf de kastanjes in met een mesje en kook ze 1 uur in water. Pel de kastanjes en hak ze fijn. Schep ze vervolgens in een kom, giet er wat bouillon bij en pureer dit met een mixer. Doe de puree samen met de overgebleven bouillon in een pan en breng aan de kook. Klop de eidooiers met de room los. Neem de pan van het vuur en roer de ei-roommassa er voorzichtig door. Bestrooi met peterselie en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

 

Kippensoep met ei-citroensaus

Kotosoupa Argolemono

Ingrediënten:

  • 1 soepkip
  • 3 wortels
  • 3 laurierbladeren
  • 2 uien
  • 2 dunne stengels prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 75 gram langkorrelige rijst
  • 3 eieren
  • sap van 1 citroen
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • verse peterselie

Bereiding:

Spoel de kip en leg in een grote pan. Voeg 2 liter toe met zout en de laurierbladeren. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur zachtjes koken tot de kip gaar is. Maak de groente schoon en snijd alles zeer fijn. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Voeg groente en rijst toe aan de bouillon en laat 30 minuten koken. Snijd het vlees van de kip en verwijder alle botjes. Voeg het vlees toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper. Roer de eieren los met het citroensap en klop dit mengsel snel met een garde door de soep. Voeg vlak voor het serveren verse peterselie toe.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.

Pompoensoep

Pompoensoep met ui, paprika en natuurlijk pompoen!

Sushi serveren

Leer zelf sushi maken.

Tagliatelle met artisjokken

Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken!

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes