Heerlijke originele hapjes op tafel


Publicatie datum:

Recepten voor op een verjaardag die origineel en lekker zijn

Gesponsorde koppelingen

Altijd maar blokjes kaas, worst en komkommer op tafel als er iemand jarig is, wordt op een gegeven moment wel erg saai. We willen ook weleens wat anders. Hier een paar leuke tips voor hapjes die je kunt gebruiken op een verjaardag of een feestje.

De recepten die ik je voorschotel zijn eigenlijk allemaal heel simpel te maken en ook heel erg lekker. Allemaal appart en origineel om voor te schotelen.

  • Rookvlees rolletjes met roomkaas 
  • Stokbrood met pesto en brie
  • Stokbrood met pesto en mozarella 
  • Stokbrood met zalm en creme fraiche en bieslook
Benodigheden voor deze avond zijn;
  • Potje pesto 
  • Pakje brie
  • Pakje rookvlees
  • Pakje mozarella 
  • Pakje zalm 
  • 2 stokbroden kant en klaar of als je de voorgebakken uit de supermarkt mee neemt 2 verpakkingen mee (dan heb je er dus vier, je zult er eentje over houden waarmee je zelf kunt beslissen wat je er nog mee gaat doen) 
  • Roomkaas
  • 1 Bakje creme fraiche 
  • klein beetje bieslook als gekruimeld in kruidenpotjes of vers uit de winkel (eigen keuze)
Rookvlees rolletjes met roomkaas
Haal de rookvlees uit de verpakking en leg ze gespreid voor je neer, smeer over de helft van het rookvlees de roomkaas en rol het vlees op. Doe dit tot het pakje rookvlees op is.

Stokbrood met pesto en brie
Het klinkt een rare combinatie maar het is daadwerkelijk echt heel lekker. Het stokbrood snijd je door de midden, of bij de voorgebakken neem je één van de twee stokbroodjes.
Het stokbrood in kleine sneetjes snijden en op zo'n sneetje smeer je een klein beetje pesto.
De brie snij je in kleine dunne plakjes en leg je op het stokbroodje.
Leg de stokbroodjes met pesto en brie een 5 a 10 minuten in de oven (In ieder geval tot de brie gesmolten is) 

Stokbrood met pesto en mozarella
Je neemt de andere helft van het stokbrood of in het andere geval waarbij ze voorgebakken zijn een ander stokbrood. Ook deze in kleine sneetjes snijden en er een beetje pesto opsmeeren. Scheur een stukje van de Mozarella af en leg dat op het sneetje stokbrood. Dan zet je het een 10 minuten in de oven op een wat lagere stand, bijvoorbeeld 175graden.

Stokbrood met zalm, creme fraiche en een beetje bieslook
In dit geval heb je of nog een heel stokbrood over of twee losse stokbroodjes. Ook in dit geval snijd je het stokbrood in kleine sneetjes. Je smeert een laagje creme fraiche op het stokbroodje en daar leg je een plakje zalm overheen. In het midden van de zalm doe je een heel klein beetje creme fraiche om de bieslook op te leggen, zodat die blijft plakken. 

Nu heb je stokbrood over, je kunt ervoor kiezen om één van de recepten een paar extra van te maken of het te bewaren. Het is natuurlijk geheel aan jezelf wat je wilt. 
Wat je ook doet, hoe dan ook "Eet smakelijk"

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie eten-drinken

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.

Salade met komkommer & tomaat

gemakkelijk te maken, salade van komkommer & tomaat

penne met broccoli en spek

Maak een overheerlijke pasta met broccoli en spek in minder dan 15 minuten

Pannenkoeken recept

Een simpel recept om pannenkoeken te bakken

Wokgerecht: Zoetzure kip

Snel klaar, niet alledaags en onbeschrijfelijk lekker, zoetzure kip in de wok klaargemaakt.

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Spinazie a la crème

Makkelijk te bereiden vegetarisch recept met spinazie

Een overheerlijke hamburger speciaal

Een heerlijke hamburger speciaal op een italiaanse bol

stroopwafels

Stroopwafels zijn iets typisch Nederlands. Lees hier over de geschiedenis van stroopwafels, het recept en heel interessante bijzonderheden

Asperges voor consumptie alleen van het mannelijk geslacht.

In de winkel liggen alleen maar asperges van het mannelijk geslacht omdat het mannelijk geslacht het grootst is bij de Asperge.

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Aardbeiensorbet

Deze aardbeiensorbet is een ware streling voor je zintuigen, gezond en erg makkelijk om te maken. Een aanrader voor sorbetliefhebbers !

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

zoetzure kip met mango

Zoetzure kip met mango en rijst als hoofdgerecht

Bruinen Bonen Schotel.

geschikt voor 3/4 personen.

Zelf wijn maken

Waarom dure wijn kopen als je zelf goedkoop wijn maken kan.

Gemarineerde paddestoelen

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

5 Cocktailrecepten met kokos!

5 Cocktailrecepten met kokos!