Heerlijke recepten met bladerdeeg


Publicatie datum:

Recepten waarin bladerdeeg verwerkt is

Gesponsorde koppelingen

U kent het wel.. Er komen mensen te gast en u moet een diner verzorgen. Wat nu? Hieronder zal ik heerlijke en gemakkelijke recepten geven in combinatie met bladerdeeg. Waarom juist bladerdeeg? Het heeft een heerlijke zachte smaak, die met veel verschillende ingrediënten heerlijk is.

Er zijn heerlijke en gemakkelijke rcepten te verzinnen met bladerdeeg.

Recept 1
Ingrediënten: Bladerdeeg van 10x10 cm, rode ui, feta
Verwarm de oven voor op 220 graden. Ondertussen snijdt u de rode ui en feta in kleine stukjes. U kunt ook kant en klare blokjes feta kopen. 
Haal de bladerdeeg uit de diepvries en haal het aantal lapjes dat u nodig heeft uit de verpakking. De rest kunt u terug doen in de vriezer.
Laat de stukjes bladerdeeg even een beetje op temperatuur komen. Wanneer ze lichtelijk ontdooit zijn, kunt u ze vouwen. Maakt u een soort bakjes van het bladerdeeg. Verdeel hierin de stukjes ui en feta en schuif het in de oven.
Na ongeveer 15 minuten in de oven is het klaar en u heeft een overheerlijk voorgerecht!

Recept 2
Zie voorgaand recept. Nu kunt u eventueel stukjes gehakt, ui en champignons in het bladerdeeg doen. Ook een heerlijke combinatie. Het gehakt, de ui en champignons moet u even voorbakken in de pan. Giet eventueel vocht af, voordat u de vulling in de bladerdeegbakjes doet. Schuif de bakjes in de oven voor ongeveer 15 minuten en klaar is het recept!

Zo kunt u oneindig veel ingrediënten met bladerdeeg combineren en als voorgerecht serveren.

Zo zijn er ook veel recepten te vinden met bladerdeeg om als hoofdgerecht op de dienen. Denkt u maar eens aan voll au veau. Als u daarop zoekt krijgt u heerlijke recepten om als hoofdgerecht op te dienen.

Voll au veau is een beetje vergelijkbaar met ragout, om u een idee te geven. Toch zeer uniek van smaak o.a. door een uitgebreide bereiding (1,5 uur ongeveer).
voor 4 personen heeft u nodig: 2 kipfilets, +- 300 gram gehakt, 3 bouillonblokjes (bij voorkeur kippenbouillon), melk, room en bindmiddel.

Recept Voll au Veau (Hoofdgerecht, zeer machtig recept)

Maak van de 300 gram gehakt kleine gehaktballetjes. Snijdt de kipfilets en champignons in stukjes.
Doe ondertussen een 1/2 liter water in een pan met de bouillonblokjes. Breng dit aan de kook. Wanneer het kookt voegt u de gehaktballetjes en stukjes kipfilet toe. Nadat het 15 minuten heeft gekookt, moet u de melk (0,4 liter) en (0,5 liter) room toevoegen.
Roer dit goed door en laat het nog ongeveer 5 minuten koken. Voeg dan het bindmiddel toe. Maizena is hier uitstekend geschikt voor. Bij voorkeur met een zeefje erdoor heen roeren. Dan krijgt u minder klontjes. Wanneer u het goed doorgeroerd heeft, is het klaar en kunt u het serveren.

Voll au veau is heerlijk met bladerdeeg, maar u kunt er ook voor kiezen om er aardappels of aardappelkroketjes bij te serveren.

Eet smakelijk en veel kookplezier!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Het kweken van eigen groente in de moestuin

De moestuin hoeft niet groot te zijn om heerlijke groenten te kunnen kweken

Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise

Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!

Overheerlijke raapstelensoep!

Heerlijke raapstelensoep met curyballetjes!

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Recept - appelflappen - dessert

Een receptje voor appelflappen.

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Broodje döner.

Een broodje döner kebab, een zout- en vetbom.

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Canapés met gerookte oesters

canapé met gerookte oesters

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

partysnack Pigs in a blanket!

Heerlijk simpele partysnack.

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken