Recept spaghetti carbonara


Publicatie datum:

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Gesponsorde koppelingen

Spaghetti carbonara is een product dat in de Italiaanse keuken veel wordt gemaakt, elke chef heeft zo zijn eigen manier van het maken van dit product. Zelf heb ik een geheel eigen recept van de spaghetti Carbonara. Die wil ik graag met jullie delen.

Laat ik vooraf zeggen dat dit gerecht wel veel calorieen bezit, dus voor de lijn niet een gerecht is dat elke avond gegeten kan worden. Het vult snel en is zeker de moeite waard een keer op tafel te zetten voor een grotere groep mensen. Het mooie aan dit recept is dat het low budget net zo lekker is als met duurdere producten. In dit geval ga ik uit van de low budget, maar het kan net zo goed met verse producten.

De ingredienten die benodigd zijn voor dit recept zijn;

  • 1 pakje spekreepjes 
  • 1 pakje schouderham
  • 2 flesjes koksroom
  • snufje komijnpoeder
  • snufje peterselie 
  • snufje basilicum 
  • 1 zak spaghetti slierten 
  • 1 ei 
  • 1 ui
Allereerst beginnen we met de ui in kleine stukjes te snijden, zelf doe ik altijd gesnipperde ui, maar dat is maar net wat je zelf het liefste hanteerd. dan de schouderham die in stukjes word gesneden, in kleine blokjes. Zet het water om de spaghetti in te koken op het vuur, een pan die groot genoeg is voor de gehele zak spaghetti. Zodra het water kookt, doe de spaghetti in de pan. Laat de spaghetti koken tot deze geheel klaar is en het harde van de spaghetti af is. Dit kan gecontroleerd worden doormiddel van een klein stukje van een sliert spaghetti te proeven, als de binnenkant nog hard aan voelt dan is de spaghetti nog niet klaar om uit de pan gehaald te worden. De spaghetti zal + - klaar zijn met een 8 a 10 minuten, afhankelijk van de soort spaghetti waar je voor gekozen hebt in de winkel, kijk dan ook goed op de verpakking hoelang de spaghetti moet koken.
Dan pakken we een diepe grote koekepan, deze pan moet uiteindelijk groot genoeg zijn voor alle ingrediënten. In de koekepan gooien we de 2 flesjes koksroom, deze zet je op zacht vuur. Daar gooi je de ham, spekreepjes (soms zitten er twee verpakkingen aan elkaar vast, afhankelijk of ze allebeide wilt gebruiken of alleen 1 pakje is je eigen keuze, zelf hanteer ik er maar eentje) en de uien. De kruiden mogen er dan over heen, een goede theelepel basilicum, peterselie en dan de komijnpoeder. Het ei gaan we een roerei van maken in een kleine koekenpan, die gooien we bij de koksroom zodra deze klaar is. Laat de koksroom op zacht vuur een klein beetje sudderen, en zodra de spagetti klaar is en met vergiet het resterende water is afgegoten. Kan de spaghetti bij de koksroom in. 
Roer de spaghetti goed om en laat het een paar minuten terwijl je roert op zacht vuur staan. 
Zo kan de koksroom goed in de spaghetti trekken. En het is klaar om op tafel te zetten. 
Dit is genoeg voor vier personen.

Tips;  Gooi bij het water voor de spaghetti een scheutje olijfolie in zodat de slierten niet gaan plakken. En een klein scheutje olijfolie in de koekepan voor de koksroom in de pan gaat, je hebt meteen een vervanging voor margarine en het voegt een heerlijke smaak aan het geheel toe. En als extra toevoeging kun je er voor kiezen om oude kaas of heerlijke parmazaanse kaas over het bord met spaghetti te strooien.
Ik zou zeggen "Eet smakelijk"
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept

Een recept voor een heerlijke overschotel met tortillachips. Makkelijk te breiden van 1 persoon tot een grote groep!

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Echte pizza op een stoeptegel!

Perfecte pizza maak je gewoon thuis op een stoeptegel! Even lekker als van de pizzeria, maar veel goedkoper!

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Makreel met appelen - recept - visgerecht

Makreel met appelen voor 4 personen

Zwaardvis in saffraansaus

Zwaardvis in saffraansaus

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

Rocky Ledge koekjes: gevaarlijk lekkere traktaties!

Rocky Ledge, afgeleid van Rocky Road koekjes, is een makkelijk te maken recept voor de echte chocoholic!

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Heerlijk Recept Surinaamse Pastei

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

Broodroosters door de jaren heen

Hoe broodroosters er vroeger uitzagen en hoe de vormgeveing door de jaren veranderde.

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Ananas-paprikacurry in kokosmelk

recept voor vegetarische curry

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Tagliatelle met tomaten-amandelsaus

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Hoe maak ik een mokkataart?

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Pannenkoeken recept

Een simpel recept om pannenkoeken te bakken

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Normandische salade

Een heerlijke salade om in het voorjaar te eten, wanneer de tuinkers weer te krijgen is.