Hoe kan ik het beste groenten invriezen


Publicatie datum:

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Gesponsorde koppelingen

Verse groenten invriezen in kleine porties is makkelijk en kan heel voordelig zijn bij leuke aanbiedingen van de groentenboer. Ook is het, bij onverwachte eters, altijd makkelijk om nog iets achter de hand te hebben, zodat er een smakelijke maaltijd op tafel kan komen.

Nodig:

verse rauwe groenten

zeef

pan met deksel die groot genoeg is om de groenten te koken

zakjes of doosjes, speciaal voor in de vriezer

Bereiding:

De groenten moeten vóór de bereiding goed worden gewassen en gesneden. Alle groenten worden voor het invriezen een paar minuten gekookt in water, met eventueel wat zout. Er zijn verschillende kooktijden voor de verschillende groenten.

 2 minuten (andijvie, witlof, prei, groene- witte- rode- savoie- en Chinese-kool, spinazie, raapstelen, spruitjes)

 3 minuten (champignons, koolraap, bloemkool, worteltjes, brocoli, sperziebonen, peultjes, asperges, erwtjes)

 5 minuten (winterwortelen)

 9 minuten (maiskolven)

45 minuten (rode bieten)

Tip:

Sommige groenten kunnen in plaats van te koken ook gaargestoofd worden in een beetje olie of boter, eventueel met een scheutje melk. (witlof, andijvie, raapstelen, brocoli, prei, spinazie, bloemkool, koolraap)

* extra: gebruik geen metalen vork om in groenten (zoals Brussels lof, witlof) te prikken, dit geeft zwarte plekken, neem een zilveren of kunststoffen vork en leg hem in de keuken op een vaste plaats, dicht bij het fornuis.



Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept: Makkelijke en snelle koekjes

Recept voor simpele maar lekkere koekjes.Snel en makkelijk te bereiden!

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Bruinen Bonen Schotel.

geschikt voor 3/4 personen.

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren

Echte pizza op een stoeptegel!

Perfecte pizza maak je gewoon thuis op een stoeptegel! Even lekker als van de pizzeria, maar veel goedkoper!

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Schaal- en schelpdieren - gezond eten

Het verschil tussen schaal- en schelpdieren. Welke soorten bestaan er en op wat moet je letten bij aankoop?

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Aardbeiendessert met balsmico

Een heerlijk Italiaans aardbeien dessert!

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Recept - biefstuk tartare - vleesgerecht - rauwkost

Een simpel recept voor een overheerlijke biefstuk tartare.