Hoe kan ik het beste groenten invriezen


Publicatie datum:

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Gesponsorde koppelingen

Verse groenten invriezen in kleine porties is makkelijk en kan heel voordelig zijn bij leuke aanbiedingen van de groentenboer. Ook is het, bij onverwachte eters, altijd makkelijk om nog iets achter de hand te hebben, zodat er een smakelijke maaltijd op tafel kan komen.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

verse rauwe groenten

zeef

pan met deksel die groot genoeg is om de groenten te koken

zakjes of doosjes, speciaal voor in de vriezer

Bereiding:

De groenten moeten vóór de bereiding goed worden gewassen en gesneden. Alle groenten worden voor het invriezen een paar minuten gekookt in water, met eventueel wat zout. Er zijn verschillende kooktijden voor de verschillende groenten.

 2 minuten (andijvie, witlof, prei, groene- witte- rode- savoie- en Chinese-kool, spinazie, raapstelen, spruitjes)

 3 minuten (champignons, koolraap, bloemkool, worteltjes, brocoli, sperziebonen, peultjes, asperges, erwtjes)

 5 minuten (winterwortelen)

 9 minuten (maiskolven)

45 minuten (rode bieten)

Tip:

Sommige groenten kunnen in plaats van te koken ook gaargestoofd worden in een beetje olie of boter, eventueel met een scheutje melk. (witlof, andijvie, raapstelen, brocoli, prei, spinazie, bloemkool, koolraap)

* extra: gebruik geen metalen vork om in groenten (zoals Brussels lof, witlof) te prikken, dit geeft zwarte plekken, neem een zilveren of kunststoffen vork en leg hem in de keuken op een vaste plaats, dicht bij het fornuis.



Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Courgette gevuld met couscous

Ovengerecht van gevulde courgette met couscous en twee soorten kaas

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.