Hoe kan ik het beste groenten invriezen


Publicatie datum:

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Gesponsorde koppelingen

Verse groenten invriezen in kleine porties is makkelijk en kan heel voordelig zijn bij leuke aanbiedingen van de groentenboer. Ook is het, bij onverwachte eters, altijd makkelijk om nog iets achter de hand te hebben, zodat er een smakelijke maaltijd op tafel kan komen.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

verse rauwe groenten

zeef

pan met deksel die groot genoeg is om de groenten te koken

zakjes of doosjes, speciaal voor in de vriezer

Bereiding:

De groenten moeten vóór de bereiding goed worden gewassen en gesneden. Alle groenten worden voor het invriezen een paar minuten gekookt in water, met eventueel wat zout. Er zijn verschillende kooktijden voor de verschillende groenten.

 2 minuten (andijvie, witlof, prei, groene- witte- rode- savoie- en Chinese-kool, spinazie, raapstelen, spruitjes)

 3 minuten (champignons, koolraap, bloemkool, worteltjes, brocoli, sperziebonen, peultjes, asperges, erwtjes)

 5 minuten (winterwortelen)

 9 minuten (maiskolven)

45 minuten (rode bieten)

Tip:

Sommige groenten kunnen in plaats van te koken ook gaargestoofd worden in een beetje olie of boter, eventueel met een scheutje melk. (witlof, andijvie, raapstelen, brocoli, prei, spinazie, bloemkool, koolraap)

* extra: gebruik geen metalen vork om in groenten (zoals Brussels lof, witlof) te prikken, dit geeft zwarte plekken, neem een zilveren of kunststoffen vork en leg hem in de keuken op een vaste plaats, dicht bij het fornuis.



Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Een overheerlijke hamburger speciaal

Een heerlijke hamburger speciaal op een italiaanse bol

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen