Hoe maak ik een mokkataart?


Publicatie datum:

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden:

- 8 eieren

- 250 gram bloem

- 2 pakjes vanillesuiker

- 1 theelepel geraspte citroenschil

- 2 theelepel bakpoeder

- 1/4 liter custardvla

- 1 klein blik vruchtencocktail

- 5 eetlepels rum

- 200 gram poedersuiker

- 125 gram gewone suiker

- 250 gram margarine

- 1 eetlepel poederkoffie

- 1 eetlepel water

- chocolade hagelslag

Gesponsorde koppelingen

Bereiding van de mokkataart:

Bloem zeven met bakpoeder. De eieren dik roeren met de suiker,  de vanillesuiker en de citroenrasp. De bloem er luchtig door roeren en het beslag in een beboterd bakblik in een voorverwarmd over (gas op 3/4, elektrisch op 180/200) plaatsen, en in 20 min. gaarbakken. Met een satestokje in de taart prikken, als deze er droog uitkomt is de taart klaar. De taart laten afkoelen en in 3 lagen snijden. Een kwart liter custardvla vermengen met 1 schep vruchtencocktail en 2 eetlepels rum. De margarine helemaal tot room roeren. De poedersuiker zeven en al roerende lepel voor lepel bij de margarine in de kom doen. Zodra de geroerde boter met de poedersuiker zoet genoeg is de koffie oplossen met het water en erdoor roeren. De 3 taartlagen met rum besprenkelen. Tussen de twee eerste lagen de vla smeren. Tussen laag 2 en 3 een laag van de mokkacreme. De taart nu in zijn geheel besmeren met de mokkacreme maar zorgen dat er voldoende overblijft om de taart nog mee op te spuiten. De rand van de taart garneren met chocolade hagelslag.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Creatief met eten!

Je hebt het vast ook wel eens gehad. Je wilt gaan koken maar je weet niet wat, je gaat naar de supermarkt maar je kan niks bedenken, of je hebt niks in huis

zoetzure kip met mango

Zoetzure kip met mango en rijst als hoofdgerecht

Slapende kip (kip uit de oven)

Een kipgerecht uit de oven met een dekentje

Gemarineerde paddestoelen

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel