Hoe maak ik worteltjestaart?


Publicatie datum:

Heerlijke worteltjestaart uit de Amerikaanse keuken.

Gesponsorde koppelingen

Je zal wel denken, worteltjestaart? Ja worteltjestaart is een taart dat niet alleen maar bestaat uit wortel. Misschien zou je wel denken van wat lust ik niet, maar probeer het eens te maken en je zult versteld staan.

Wat heb je allemaal nodig voor een taart van 8 personen:

Ingrediënten:
-300 gram boter
- 300 gr fijne kristalsuiker
- 50 gram basterdsuiker
- zakje vanillesuiker
-snufje zout
- 4 eieren
- 300 gram zelfrijzende bakmeel
- 2 theelepers kaneel
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 350 gram geraspte wortel
- 100 gram gehakte pecan of walnoten
- 100 gram rozijnen

Voor het glazuur:
- 100 gram roomkaas
- 2 eetlepels creme fraishe
- 1 eetlepel boter
- 125 gram poedersuiker
- zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel citroensap

Extra benodigheden:
Een rasp en een bakvorm met een doorsnede van 25cm

Voorbereiding:
Vet de bakvorm alvast en en bestrooi het licht met wat paneermeel. Verwarm de oven ook voor op 180 graden.

Bereidingswijze:
Klop de boter zacht met de suiker, vanille en het zout. Klop daarna met de mixer de eieren tot het 1 mengsel is geworden.
Meng de specerijen en het bakpoeder door het bakmeel en doe dit voorzichtig bij het beslag.
Schep daarna de geraspte wortelen, noten en de rozijnen door het beslag.
Als dit allemaal gedaan is doe het in de bakvorm en sluit je het af met aluminiumfolie.

Bak de taart in ruim 1,5 gaar en prik vervolgens met een naald in de taart om te controleren of hij van binnen gaar is. Verwijder het laatste half uurtje het aluminiumfolie.

Maak het zachte glazuur door de poedersuiker met de boter, roomkaas, creme fraiche, de vanille en het citroensap romig te kloppen. Smeer het glazuur over de worteltjestaart wanneer de taart is afgekoeld.

Als laatste kan je de taart nog versieren naar je eigen wensen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Lekkere koude snelle wraps

Deze wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en erg handig voor onderweg

Groene smoothies fabriceren

Groene smoothies bevatten in ruime kwantiteit groene bladgroenten en die zijn een bijzonder belangrijke bron van eiwitten,vezels, vitaminen en anti-oxidanten.
Maar bovendien zijn ze ook eenvoudig erg aanlokkelijk .

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.

Spaghetti alla carbonara volgens traditioneel recept

het maken van spaghetti op een eenvoudige en goedkope manier

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

3 recepten voor baby’s eerste groentehapje

Zelf groentehapjes maken voor je baby

Gourmetten

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Heerlijke Griekse soepen

Vier recepten voor traditionele Griekse soepen.

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Gebakken rijst met sperziebonen

Gebakken rijst met sperziebonen, een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Simpel om te maken, maar met een exotische smaak.

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.