Hoe maak je appelflappen


Publicatie datum:

Recept voor de lekkerste appelflappen

Gesponsorde koppelingen

Iedereen eet weleens appelflappen, maar wist je dat je de állerlekkerste appelflappen heel eenvoudig thuis kunt maken?!

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten

  •  3 eetlepels suiker
  • 1 eierdooier
  • 1 blad bladerdeeg
  • 1 appel
  • snuifje kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol nu het bladerdeeg uit totdat het ongeveer 2 mm dik is. Snijd de appel in heel kleine stukjes, en meng deze met de suiker en het kaneel. Strijk wat eierdooier op de randen zodat het beter zal plakken. Leg nu wat van de appelstukjes in het midden en vouw het diagonaal dicht. Duw met een vorm op de randen zodat het goed dicht is. Strijk met een borstel wat eierdooier over de hele appelflap en strooi er een beetje suiker overheen. Bak de appelflap in ongeveer 25 minuten totdat die mooi lichtbruin is.

Tips

  • Je kunt ook rozijnen toevoegen als je dat lekker vindt
  • Je kunt ook eens een 'appelflap' maken met ander fruit
  • Dit recept is precies voldoende voor 1 appelflap (je zult wel wat appel overhouden) maar je kunt de ingrediënten natuurlijk ook vermenigvuldigen voor meerdere appelflappen.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Veel afvallen

Snel veel afvallen doe je zo!