Hoe maak je appelflappen


Publicatie datum:

Recept voor de lekkerste appelflappen

Gesponsorde koppelingen

Iedereen eet weleens appelflappen, maar wist je dat je de állerlekkerste appelflappen heel eenvoudig thuis kunt maken?!

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten

  •  3 eetlepels suiker
  • 1 eierdooier
  • 1 blad bladerdeeg
  • 1 appel
  • snuifje kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol nu het bladerdeeg uit totdat het ongeveer 2 mm dik is. Snijd de appel in heel kleine stukjes, en meng deze met de suiker en het kaneel. Strijk wat eierdooier op de randen zodat het beter zal plakken. Leg nu wat van de appelstukjes in het midden en vouw het diagonaal dicht. Duw met een vorm op de randen zodat het goed dicht is. Strijk met een borstel wat eierdooier over de hele appelflap en strooi er een beetje suiker overheen. Bak de appelflap in ongeveer 25 minuten totdat die mooi lichtbruin is.

Tips

  • Je kunt ook rozijnen toevoegen als je dat lekker vindt
  • Je kunt ook eens een 'appelflap' maken met ander fruit
  • Dit recept is precies voldoende voor 1 appelflap (je zult wel wat appel overhouden) maar je kunt de ingrediënten natuurlijk ook vermenigvuldigen voor meerdere appelflappen.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Recept: Appelcakejes

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.

Heerlijke originele hapjes op tafel

Recepten voor op een verjaardag die origineel en lekker zijn