Hoe maak je Broccoli soep:


Publicatie datum:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Gesponsorde koppelingen

Broccoli is een gezonde groente die met veel variatie gegeten kan worden, enkele daarvan vindt u in dit gerecht voor 4 personen, zowel vegetarisch als mét vlees te bereiden en niet overal bekend.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

pan voor 2 liter soep plus pollepel

staafmixer (of alles heel fijn snijden met een scherp mes)

koekepan met anti-aanbak laag

diepe borden (4)


Ingrediënten:

750 gram broccoli

500 cc groentenbouillon (van 1 bouillonblokje)

500 cc créme fraiche

2 eetlepels (olijf) olie

3 sjalotjes

zout en peper naar smaak

geraspte kaas

 

Bereiding:

Was de broccoli en snijd ze zeer fijn, evenals de sjalotjes. Bak de sjalotjes in wat olie en voeg de broccoli toe.

Even roeren en dan de bouillon toevoegen, 25 minuten zachtjes laten koken. Nu de soep pureren met de staafmixer en dan de créme fraiche erbij doen. (het pureren is niet noodzakelijk maar het resultaat ziet er leuk uit)

Garneren met geraspte kaas en een stukje stokbrood of ciabattabrood.

 

Tip: fruit wat spekjes mee met de uitjes óf voeg aan het einde van de bereiding hamstukjes toe aan de soep.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Slapende kip (kip uit de oven)

Een kipgerecht uit de oven met een dekentje

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne