Hoe maak je Courgette - Preisoep:


Publicatie datum:

Courgette - Preisoep voor 2 personen

Gesponsorde koppelingen

Misschien wilt u een speciale soep voor een speciaal moment, maar weet u zogauw niets nieuws te verzinnen. Dit artikel geeft u de mogelijkheid om binnen 30 minuten een lekkere en gezonde soep voor twee personen, op tafel te zetten, nét even wat anders dan de meer bekende soepen.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

pan voor 1 liter soep plus pollepel

staafmixer (óf alles heel fijn snijden met een scherp mes)

rasp of kaasschaaf

koekepan met anti-aanbak laag

diepe borden (2)

 


Ingrediënten:

500 gram courgette en 250 gram prei

30 gram boter / margarine

750 cc kippenbouillon (van 1,5 bouillonblokje)

100 cc witte wijn

125 cc créme fraiche

4 takjes dragon (of een theelepel dragon poeder)

zout en peper naar smaak

125 gram gorgonzola (een goed stuk om in plakken te kunnen snijden)

 

Bereiding:

De courgette raspen, de prei in dunne ringen snijden en samen in wat boter 5 minuten bakken.

Bouillon maken en toevoegen, hiena de witte wijn toevoegen en 15 minuten zachtjes laten doorkoken.

Dragon fijnsnipperen en toevoegen (of de theelepel poeder toevoegen)

Met de staafmixer pureren (of alles heel fijn gesneden hebben) en de créme fraiche er door roeren, eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Op elk bord een paar plakjes gorgonzola leggen en daar de warme soep op schenken.

 

Tip: een lekkere frisse witte Muskat wijn past hier prima bij

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier

Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Schaal- en schelpdieren - gezond eten

Het verschil tussen schaal- en schelpdieren. Welke soorten bestaan er en op wat moet je letten bij aankoop?

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?