Hoe maak je een kaasfondue?


Publicatie datum:

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Gesponsorde koppelingen

Kaasfondue komt oorspronkelijk uit Zwitserland maar begint steeds populairder te worden in Nederland. Lees daarom snel verder om erachter te komen hoe ook jij een echte Zwistere kaasfondue op tafel kunt zetten!

Gesponsorde koppelingen

Wat heb je nodig?

  • 3 dl witte wijn
  • look
  • 400 gr kaas
  • Kirsch
  • 1 theelepel maïszetmeel

Bereiding

  1. Smeer de kaasfonduepan in met (geraspte) look
  2. Voeg hier de witte wijn bij en breng het aan de kook
  3. Doe er de kaas bij en laat deze al roerende smelten
  4. Zorg ervoor dat de kaas niet kookt
  5. Meng de Kirsch en maïszetmeel in een kommetje en voeg dit bij de kaas toe

Lekker om te dippen:

  • Brood
  • Vlees
  • Tomaatjes
  • soepstengels
  • Champignons
  • Paprika
  • Komkommer
  • Ananas
  • Broccoli
  • Druiven
  • Zilveruitjes
  • Augurken
  • Garnalen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.