Hoe maak je een kaasfondue?


Publicatie datum:

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Gesponsorde koppelingen

Kaasfondue komt oorspronkelijk uit Zwitserland maar begint steeds populairder te worden in Nederland. Lees daarom snel verder om erachter te komen hoe ook jij een echte Zwistere kaasfondue op tafel kunt zetten!

Gesponsorde koppelingen

Wat heb je nodig?

  • 3 dl witte wijn
  • look
  • 400 gr kaas
  • Kirsch
  • 1 theelepel maïszetmeel

Bereiding

  1. Smeer de kaasfonduepan in met (geraspte) look
  2. Voeg hier de witte wijn bij en breng het aan de kook
  3. Doe er de kaas bij en laat deze al roerende smelten
  4. Zorg ervoor dat de kaas niet kookt
  5. Meng de Kirsch en maïszetmeel in een kommetje en voeg dit bij de kaas toe

Lekker om te dippen:

  • Brood
  • Vlees
  • Tomaatjes
  • soepstengels
  • Champignons
  • Paprika
  • Komkommer
  • Ananas
  • Broccoli
  • Druiven
  • Zilveruitjes
  • Augurken
  • Garnalen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Recept chocoladetaart

Recept voor een snelle maar heerlijke chocoladetaart

Griekse heerlijkheden geschikt voor vegetariërs

Griekse hapjes geschikt voor vegetariërs.

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.