Hoe maak je een kaasfondue?


Publicatie datum:

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Gesponsorde koppelingen

Kaasfondue komt oorspronkelijk uit Zwitserland maar begint steeds populairder te worden in Nederland. Lees daarom snel verder om erachter te komen hoe ook jij een echte Zwistere kaasfondue op tafel kunt zetten!

Gesponsorde koppelingen

Wat heb je nodig?

  • 3 dl witte wijn
  • look
  • 400 gr kaas
  • Kirsch
  • 1 theelepel maïszetmeel

Bereiding

  1. Smeer de kaasfonduepan in met (geraspte) look
  2. Voeg hier de witte wijn bij en breng het aan de kook
  3. Doe er de kaas bij en laat deze al roerende smelten
  4. Zorg ervoor dat de kaas niet kookt
  5. Meng de Kirsch en maïszetmeel in een kommetje en voeg dit bij de kaas toe

Lekker om te dippen:

  • Brood
  • Vlees
  • Tomaatjes
  • soepstengels
  • Champignons
  • Paprika
  • Komkommer
  • Ananas
  • Broccoli
  • Druiven
  • Zilveruitjes
  • Augurken
  • Garnalen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Noni fruit

Een niet zo bekende superfood uit Azië. De Noni staat bekend om haar heilzame en genezende werking. De plant geeft het hele jaar door vruchten.

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

stroopwafels

Stroopwafels zijn iets typisch Nederlands. Lees hier over de geschiedenis van stroopwafels, het recept en heel interessante bijzonderheden

Hoe maak je een Griekse salde?

Tips voor het maken van een Griekse salde