Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen


Publicatie datum:

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Gesponsorde koppelingen

Een klein voorgerecht, voor 4 personen, met mosselen om in de stemming te komen. Dit voorgerecht kan nét zo feestelijk worden opgediend als de kok het wil. (zie tips)

Nodig:

vergiet of zeef

pan met anti-aanbak laag

spatel of pollepel

4 bordjes / schaaltjes

Ingrediënten:

potje gekookte mosselen op zuur, 250 gram

3 uitjes / sjalotjes

250 cc créme fraiche

2 á 3 teentjes knoflook

bieslook en peterselie

1 spaans pepertje

boter

sla of iets van rauwkost

stokbrood of ciabatta met kruidenboter

1 glas witte wijn

Bereiding:

Mosselen afspoelen en uit laten lekken. Uitjes en pepertje en knoflook klein snijden en in een beetje boter fruiten.

Créme fraiche erbij, goed roeren, mosselen en kruiden toevoegen, roeren, witte wijn erbij en even doorwarmen.

Leg een laagje sla (of rauwkost) naar keuze op de bordjes, schep de mosselen eroverheen en serveer met een stukje stokbrood met kruidenboter én een lekker glas witte wijn.

 

Tip: een lekkere witte frisse Muskat wijn past hier prima bij

Tip: de mosselen kun je wat smaakvoller maken door er bijvoorbeeld wat spekjes door te fruiten en de sla of raukost is bijvoorbeeld te vervangen door een (huzaren) salade.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Aardbeienkerstmannetjes

Een recept voor het maken van kerstmannetjes van aardbeien en slagroom

Alles wat je moet weten over coca-cola.

Coca-cola wordt vervaardigd door de Coca-cola company.

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Het 80/10/10 dieet

Wat is het 80/10/10 dieet?

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!

Recept energierijke milkshake

Energierijk recept milkshake

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Salade met boursin mini's

Makkelijk en lekker!

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Chantillyroom

Heerlijke chantillyroom!

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Chocola en je karakter

Verband tussen chocola en jouw karaktereigenschappen?

Cocktails voor de Decembermaand

Cocktails voor de gezellige Decembermaand