Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen


Publicatie datum:

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Gesponsorde koppelingen

Een klein voorgerecht, voor 4 personen, met mosselen om in de stemming te komen. Dit voorgerecht kan nét zo feestelijk worden opgediend als de kok het wil. (zie tips)

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

vergiet of zeef

pan met anti-aanbak laag

spatel of pollepel

4 bordjes / schaaltjes

Ingrediënten:

potje gekookte mosselen op zuur, 250 gram

3 uitjes / sjalotjes

250 cc créme fraiche

2 á 3 teentjes knoflook

bieslook en peterselie

1 spaans pepertje

boter

sla of iets van rauwkost

stokbrood of ciabatta met kruidenboter

1 glas witte wijn

Bereiding:

Mosselen afspoelen en uit laten lekken. Uitjes en pepertje en knoflook klein snijden en in een beetje boter fruiten.

Créme fraiche erbij, goed roeren, mosselen en kruiden toevoegen, roeren, witte wijn erbij en even doorwarmen.

Leg een laagje sla (of rauwkost) naar keuze op de bordjes, schep de mosselen eroverheen en serveer met een stukje stokbrood met kruidenboter én een lekker glas witte wijn.

 

Tip: een lekkere witte frisse Muskat wijn past hier prima bij

Tip: de mosselen kun je wat smaakvoller maken door er bijvoorbeeld wat spekjes door te fruiten en de sla of raukost is bijvoorbeeld te vervangen door een (huzaren) salade.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Snelle couscoussalade

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.