Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen


Publicatie datum:

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Gesponsorde koppelingen

Een klein voorgerecht, voor 4 personen, met mosselen om in de stemming te komen. Dit voorgerecht kan nét zo feestelijk worden opgediend als de kok het wil. (zie tips)

Nodig:

vergiet of zeef

pan met anti-aanbak laag

spatel of pollepel

4 bordjes / schaaltjes

Ingrediënten:

potje gekookte mosselen op zuur, 250 gram

3 uitjes / sjalotjes

250 cc créme fraiche

2 á 3 teentjes knoflook

bieslook en peterselie

1 spaans pepertje

boter

sla of iets van rauwkost

stokbrood of ciabatta met kruidenboter

1 glas witte wijn

Bereiding:

Mosselen afspoelen en uit laten lekken. Uitjes en pepertje en knoflook klein snijden en in een beetje boter fruiten.

Créme fraiche erbij, goed roeren, mosselen en kruiden toevoegen, roeren, witte wijn erbij en even doorwarmen.

Leg een laagje sla (of rauwkost) naar keuze op de bordjes, schep de mosselen eroverheen en serveer met een stukje stokbrood met kruidenboter én een lekker glas witte wijn.

 

Tip: een lekkere witte frisse Muskat wijn past hier prima bij

Tip: de mosselen kun je wat smaakvoller maken door er bijvoorbeeld wat spekjes door te fruiten en de sla of raukost is bijvoorbeeld te vervangen door een (huzaren) salade.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Broodje döner.

Een broodje döner kebab, een zout- en vetbom.

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

garnalenomelet

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.

Groene smoothies fabriceren

Groene smoothies bevatten in ruime kwantiteit groene bladgroenten en die zijn een bijzonder belangrijke bron van eiwitten,vezels, vitaminen en anti-oxidanten.
Maar bovendien zijn ze ook eenvoudig erg aanlokkelijk .

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Kaashapjes

een heerlijk hapje gemaakt van kaas en bovendien is het laag in calorieen

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Luchtige en slanke pannenkoeken

Hou je erg van pannenkoeken, maar wil je wel op de lijn letten? Maak deze heerlijke luchtige pannenkoekjes!

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

Budgetkoken met kipfilet

Maak van twee simpele kipfiletjes, maar liefst zes heerlijke kipburgers!

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue