Hoe maak je kip in wijnsaus


Publicatie datum:

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Gesponsorde koppelingen

Kip, bereid in rode wijn is een erg smakelijk gerecht en is prima te combineren met zowel rijst als (gebakken) aardappelen, groenten en een frisse salade. De kip is zo gaar, het valt vanzelf van de botjes af, kluiven is niet nodig.

Nodig:

een grote braadpan met deksel

mes, snijplank, knoflookpers

Ingrediënten:

1 kilo kipstukken (braadstukken of kippenpoten) per persoon minimaal 1

100 gram (zuurkool) spekstukjes

2 uien, 2 paprika's en 50 gram  champignons (een kant en klaar groente pakket gebruiken kan ook)

knoflook, peper, zout, tuinkruiden (=bouquet garni)

boter, (olijf) olie

minimaal 350 cc rode wijn * klaarzetten vóór het koken! (hoeft geen dure wijn te zijn)

groente-bindmiddel (wordt in pakjes verkocht bij alle supermarkten)

* extra: 4 eetlepels opgewarmde cognac (borrelglaasje ongeveer) (niet noodzakelijk, wél lekker)

Bereiding:

Bak de kipstukken in de olie rondom bruin en haal ze even uit de pan om in het vocht de uitjes en de spekblokjes te bakken. Leg, als het spek en de ui is gebakken, de kipstukken weer in de pan.

* extra: giet de verwarmde cognac over het vlees en steek het aan en blus het met de rode wijn*

Voeg de champignons, de knoflook e.d. toe en doe de deksel op de pan, dit moet ongeveer één uur sudderen.Het gerecht kan ook eventueel in de oven worden gezet op ongeveer 180 graden, 45 minuten lang. Hierna kan het vocht worden gebonden met het groente-bindmiddel, maar kan ook worden afgegoten.

* door het sudderen is de alcohol van de cognac en de rodewijn niet meer aanwezig, maar er 'uitgekookt'.

Tip:

Drink de rest van de rode wijn bij het gerecht en serveer er (gebakken) aardappelen en groenten bij. Een frisse salade als garnering en eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Vegetarische witlofschotel uit de oven

Heerlijke witlofschotel zonder vlees, snel en makkelijk.

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

uien soep

Heerlijke uiensoep die bovendien nog makkelijk en snel te maken is.

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Recept - chocolade-sinaasappelcrème-taart - taart - dessert

Het recept van een verrukelijke en verse chocolade-sinaasappel-taart.

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Malse kip uit de oven met geitenkaas

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven

Moeilijke eter (van peuter tot kleuter)

Help, mijn kind eet zeer slecht !!

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel