Hoe maak je kruidenboter?


Publicatie datum:

Origineel recept voor kruidenboter

Gesponsorde koppelingen

Kruidenboter is heerlijk in combinatie met vlees of vis of gewoon op een stukje stokbrood. Natuurlijk is kruidenboter in elke supermarkt te koop, maar wist je al dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken?!

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten

  • verse peterselie
  • 125 g ongezouten boter
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper

Bereiding

  1. Haal de boter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de kruiden. Indien je wilt, kun je er ook andere kruiden aan toevoegen zoals tijm, dragon, dille etc.
  3. Pers de citroen en voeg een theelepel citroensap aan het kruidenmengsel toe. Roer dit door elkaar.
  4. Pers de knoflook en verwijder de schilletjes van de knoflookteentjes. Meng de knoflook nu door het kruidenmengsel.
  5. Voeg er vervolgens de peper en zout aan toe.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 10

Meer uit de categorie eten-drinken

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Recept Zigeunersaus - sauzen

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.