Hoe maak je paella?


Publicatie datum:

Beschrijving van paella inclusief recept

Gesponsorde koppelingen

Paella is een van de meest bekende gerechten uit de Spaanse keuken. Maar wist je al dat er talloze varianten op zijn en dat er niet slechts 1 soort paella is?

Welke ingrediënten paella bevat, hangt af van de streek waar ze wordt bereidt. In het Spaanse binnenland bevat paella vaak konijn, kip, varkensvlees, eend en/of slakken. Aan de kust wordt paella juist met vis bereid. Er is een ding wat iedere paella gemeen heeft, en dit is bouillon, rijst, ui, knoflook, tomaat en saffraan.

De naam paella komt van het Arabische woord baqiyah, wat kliekjes betekent.

Ingrediënten

  •  Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 100 g groene olijven
  • 1 blikje Risotto
  • 500 g vlees naar keuze
  • zout en peper
  • Provençaalse kruiden
  • 1 bouillonblokje
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd deze in kleine stukjes
  2. Snijd nu de ui, knoflook en de tomaat ook in kleine stukjes
  3. Verhit olie in een pan en fruit paprika, knoflook, tomaat en ui enkele minuten.
  4. Doe hier de rijst bij en blijf alles omroeren.
  5. Doe er enkele glazen water bij.
  6. Doe nu olijven bij en peper en zout, de kruiden en het bouillonblokje.
  7. Snijd het vlees of vis in kleine stukjes en voeg die er nu ook bij.
  8. Wanneer het kookt, zet dan het vuur laag en let erop dat het water niet verdampt. Het zal ongeveer een kwartier duren totdat het klaar is.
  9. Besprenkel de paella naar eigen smaak met citroen.
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 9

Meer uit de categorie eten-drinken

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Zelf babyvoeding maken. Goedkoop, gemakkelijk & gezond!

Voordelen en tips voor het zelf maken van babyvoeding

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

Koken voor uw kleinkinderen

Lekker en gezond koken voor uw kleinkinderen

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Soto Ajam ( Indonesisch )

Indonesische soep

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Makkelijk Marokkaans recept: Marokkaanse gehaktballetjes (kefta)

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes

Zelf koekjes maken

Een recept om zelf koekjes te bakken

Tien tips om af te vallen

Tips om te jou te helpen op je streefgewicht te komen

Antiliaans kippensoep

Heerlijk gezonde kippensoep op antilliaanse wijze

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Recept kalfsvlees - kalfsragoût met groenten - stoofschotel

Een heerlijke stoofschotel die een volledige maaltijd vormt.

Mexicaanse kip

Recept voor 4 personen

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

recept: snelle, makkelijke en lekkere pasta!

een heerlijk zomers koud pastagerecht, gemaakt in een handomdraai!