Hoe maak je paella?


Publicatie datum:

Beschrijving van paella inclusief recept

Gesponsorde koppelingen

Paella is een van de meest bekende gerechten uit de Spaanse keuken. Maar wist je al dat er talloze varianten op zijn en dat er niet slechts 1 soort paella is?

Welke ingrediënten paella bevat, hangt af van de streek waar ze wordt bereidt. In het Spaanse binnenland bevat paella vaak konijn, kip, varkensvlees, eend en/of slakken. Aan de kust wordt paella juist met vis bereid. Er is een ding wat iedere paella gemeen heeft, en dit is bouillon, rijst, ui, knoflook, tomaat en saffraan.

De naam paella komt van het Arabische woord baqiyah, wat kliekjes betekent.

Ingrediënten

  •  Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 100 g groene olijven
  • 1 blikje Risotto
  • 500 g vlees naar keuze
  • zout en peper
  • Provençaalse kruiden
  • 1 bouillonblokje
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd deze in kleine stukjes
  2. Snijd nu de ui, knoflook en de tomaat ook in kleine stukjes
  3. Verhit olie in een pan en fruit paprika, knoflook, tomaat en ui enkele minuten.
  4. Doe hier de rijst bij en blijf alles omroeren.
  5. Doe er enkele glazen water bij.
  6. Doe nu olijven bij en peper en zout, de kruiden en het bouillonblokje.
  7. Snijd het vlees of vis in kleine stukjes en voeg die er nu ook bij.
  8. Wanneer het kookt, zet dan het vuur laag en let erop dat het water niet verdampt. Het zal ongeveer een kwartier duren totdat het klaar is.
  9. Besprenkel de paella naar eigen smaak met citroen.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 10

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Kip Boursin

recept met kip en boursin

Tonijnsalade met aardappelen

Een heerlijke salade uit het zuiden!

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten