Hoe maak je paella?


Publicatie datum:

Beschrijving van paella inclusief recept

Gesponsorde koppelingen

Paella is een van de meest bekende gerechten uit de Spaanse keuken. Maar wist je al dat er talloze varianten op zijn en dat er niet slechts 1 soort paella is?

Gesponsorde koppelingen

Welke ingrediënten paella bevat, hangt af van de streek waar ze wordt bereidt. In het Spaanse binnenland bevat paella vaak konijn, kip, varkensvlees, eend en/of slakken. Aan de kust wordt paella juist met vis bereid. Er is een ding wat iedere paella gemeen heeft, en dit is bouillon, rijst, ui, knoflook, tomaat en saffraan.

De naam paella komt van het Arabische woord baqiyah, wat kliekjes betekent.

Ingrediënten

  •  Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 100 g groene olijven
  • 1 blikje Risotto
  • 500 g vlees naar keuze
  • zout en peper
  • Provençaalse kruiden
  • 1 bouillonblokje
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd deze in kleine stukjes
  2. Snijd nu de ui, knoflook en de tomaat ook in kleine stukjes
  3. Verhit olie in een pan en fruit paprika, knoflook, tomaat en ui enkele minuten.
  4. Doe hier de rijst bij en blijf alles omroeren.
  5. Doe er enkele glazen water bij.
  6. Doe nu olijven bij en peper en zout, de kruiden en het bouillonblokje.
  7. Snijd het vlees of vis in kleine stukjes en voeg die er nu ook bij.
  8. Wanneer het kookt, zet dan het vuur laag en let erop dat het water niet verdampt. Het zal ongeveer een kwartier duren totdat het klaar is.
  9. Besprenkel de paella naar eigen smaak met citroen.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 10

Meer uit de categorie eten-drinken

Een overheerlijke hamburger speciaal

Een heerlijke hamburger speciaal op een italiaanse bol

Welke verschillende soorten brood zijn er?

Beschrijving van verschillende soorten brood.

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid