Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten


Publicatie datum:

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Gesponsorde koppelingen

Rösti is een aardappelgerecht dat in de koude wintermaanden prima smaakt na een bos/strandwandeling of schaatspartij. Allerlei verse ingrediënten, eventueel kant en klaar gekocht, zorgen voor voldoende vitamines in de wintertijd.Dit recept is voor 4 personen, maar ook de dag erná is de rösti erg lekker, even opgebakken.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

2 grote (wok)pannen met anti-aanbak laag plus 2 spatels of pollepels

(of je gebruikt je pan twéé keer na elkaar)

scherp mes

een bakblik voor in de oven of grill, dit is niet noodzakelijk, zie recept.

Ingrediënten:

rösti, 3 zakjes (uit de vriezer bij de supermarkt)

gesneden en gewassen groenten,ruim 750 gram, zoals: prei; paprika; ui (kant en klaar bij de supermarkt)

speklapjes of zuurkoolspek in stukjes gesneden 500 gram

salami of chorizo worst in kleine stukjes gesneden

kerriepoeder (het gerecht moet helemaal geel worden aan het eind)

beetje boter of olie

 

Bereiding:

In de grote (wok) pan in een beetje olie of boter het spek bakken.(eventueel het extra spekvet afgieten voordat de groenten worden toegevoegd)  Hierna de groenten toevoegen en het geheel omscheppen totdat de groenten bijna gaar zijn.

Ondertussen de worst snijden en in het groentenmengsel roeren.

Wanner de rösti gebakken en in kleine stukjes is geroerd hierin kerriepoeder toevoegen totdat het geheel een gele kleur heeft.

Uiteindelijk het aardappelgerecht door het groente-vlees gerecht roeren en het kan op tafel.

 

Tip: In een bakblik, of grote schaal voor in de oven/grill, is de rösti goed dóór te verwarmen. Eventueel onder de grill, ongeveer 10 minuten, om er nog een mooi krokant korstje erop te geven indien dit niet gelukt is in de (wok)pan.

Tip: de rösti is ook zelf te maken door 1 kilo aardappelen te koken in de schil, één dag te laten liggen en dan ontvellen en zelf raspen, dit is veel werk en niet beslist noodzakelijk.



Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

stroopwafels

Stroopwafels zijn iets typisch Nederlands. Lees hier over de geschiedenis van stroopwafels, het recept en heel interessante bijzonderheden