Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt


Publicatie datum:

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Gesponsorde koppelingen

Wie is er geen fan van? Cheesecake! Wanneer je jezelf en alle andere mensen thuis eens lekker wilt verwennen of als er een verjaardag voor de deur staat is dit een absolute topper. Niet al te moeilijk, al vergt het verkrijgen van een niet te natte maar ook niet te droge bodem wat ervaring en mogelijk een misser. Maar zelfs met een niet optimale bodem krijg je met dit recept een onweerstaanbaar resultaat. Het is wel het beste om deze taart minstens de dag voor gebruik te maken.

Benodigdheden;

Bodem:

  • Ongeveer 200 gram bastogne koeken
  • Ongeveer 60 gram boter

Vulling:

  • 250 gram philadelphia kaas voor het bakken van een taart op kamertemperatuur
  • 60 gram kristal suiker
  • 100-120 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 citroen voor het sap en geraspte schil ongeveer 2 theelepels
  • Taart springvorm (22 cm) ingevet of bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Let op. Bij het maken van deze cheesecake gaat het allemaal om tussentijds proeven. De hoeveelheden voor de ingrediënten zijn slechts een aanwijzing. Ik zelf gebruik zo min mogelijk suiker en hou er juist van om de citroen goed te proeven dus gebruik iets meer citroen sap en schil. Wanneer je tussentijds proeft kun je de cheesecake precies naar jou wens aanpassen qua smaak.

Verwarm de oven voor op 160 graden. De eerste stap is het maken van de bodem. Hiervoor moeten de koekjes in verkruimeld worden tot bijna poedervorm. Wanneer je een keukenmachine tot je beschikking heb, gebruik hem, want het verkruimelen van bastogne koeken met de hand is een heel karwei. Wanneer de koekjes verkruimeld zijn smelt je de boter in een pan en voeg je de gesmolten boter beetje bij beetje toe aan de kruimels. Blijf mixen totdat er een stevig mengsel ontstaat. De hoeveelheid boter is slechts een indicatie, het kan iets meer of iets minder zijn. Daarom echt in delen toevoegen en op tijd stoppen met de boter, anders is je bodem te nat en te vet. Wanneer je een stevige massa heb bedek je de bodem van de springvorm tot ongeveer een halve centimeter hoogte. Druk het geheel goed aan en zet de springvorm in de koelkast om af te koelen.

Voor de vulling mix je eerste de philadelphia kaas en de suiker tot een glad mengsel. Voeg daarna de slagroom en het ei toe en mix opnieuw. Voeg als laatste de vanille toe met citroen sap en geraspte citroen schil. Start voorzichtig en voeg naar smaak de hoeveelheden hiervan toe, totdat het mengsel de gewenste smaak heeft. Wanneer het mengsel klaar is haal je de taartvorm uit de koelkast en verspreid je de vulling over de bodem. Bak de taart in ongeveer 40 minuten bij 160 graden. Laat na het bakken de taart afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om helemaal koud te worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!

Lekker eenvoudig recept voor zeeduivel met noodles

Heerlijk en toch eenvoudig Zeeduivel recept voor 4 personen.

3 recepten voor baby’s eerste groentehapje

Zelf groentehapjes maken voor je baby

Fondue recepten en tips

Tips en ervaringen met fondue en gourmet

De geschiedenis van Ben & Jerry's ijs

Ben & Jerry's ijs is beroemd. Maar wat is nou eigenlijk het verhaal achter dit product?

Eiwitrijke voedingsmiddelen: Ideaal voor spiermassa kweken of afslanken

Kom je eiwitten tekort? Of wil je gewoon eens weten welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten? Lees dan dit artikel!

8 gezonde lekkere smoothie.

lekkere smoothie recepten.

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Camembertschotel

Recept voor Camembertschotel

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Heerlijke ovenschotel met veel groentes en tortilla chips

Recept voor een ovenschotel met allerlei groenten, lekkere kruiden en tortilla chips

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Annatto Kip recept (Filippijns)

Eeen overheerlijk traditioneel Filippijns kiprecept.