Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt


Publicatie datum:

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Gesponsorde koppelingen

Wie is er geen fan van? Cheesecake! Wanneer je jezelf en alle andere mensen thuis eens lekker wilt verwennen of als er een verjaardag voor de deur staat is dit een absolute topper. Niet al te moeilijk, al vergt het verkrijgen van een niet te natte maar ook niet te droge bodem wat ervaring en mogelijk een misser. Maar zelfs met een niet optimale bodem krijg je met dit recept een onweerstaanbaar resultaat. Het is wel het beste om deze taart minstens de dag voor gebruik te maken.

Benodigdheden;

Bodem:

  • Ongeveer 200 gram bastogne koeken
  • Ongeveer 60 gram boter

Vulling:

  • 250 gram philadelphia kaas voor het bakken van een taart op kamertemperatuur
  • 60 gram kristal suiker
  • 100-120 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 citroen voor het sap en geraspte schil ongeveer 2 theelepels
  • Taart springvorm (22 cm) ingevet of bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Let op. Bij het maken van deze cheesecake gaat het allemaal om tussentijds proeven. De hoeveelheden voor de ingrediënten zijn slechts een aanwijzing. Ik zelf gebruik zo min mogelijk suiker en hou er juist van om de citroen goed te proeven dus gebruik iets meer citroen sap en schil. Wanneer je tussentijds proeft kun je de cheesecake precies naar jou wens aanpassen qua smaak.

Verwarm de oven voor op 160 graden. De eerste stap is het maken van de bodem. Hiervoor moeten de koekjes in verkruimeld worden tot bijna poedervorm. Wanneer je een keukenmachine tot je beschikking heb, gebruik hem, want het verkruimelen van bastogne koeken met de hand is een heel karwei. Wanneer de koekjes verkruimeld zijn smelt je de boter in een pan en voeg je de gesmolten boter beetje bij beetje toe aan de kruimels. Blijf mixen totdat er een stevig mengsel ontstaat. De hoeveelheid boter is slechts een indicatie, het kan iets meer of iets minder zijn. Daarom echt in delen toevoegen en op tijd stoppen met de boter, anders is je bodem te nat en te vet. Wanneer je een stevige massa heb bedek je de bodem van de springvorm tot ongeveer een halve centimeter hoogte. Druk het geheel goed aan en zet de springvorm in de koelkast om af te koelen.

Voor de vulling mix je eerste de philadelphia kaas en de suiker tot een glad mengsel. Voeg daarna de slagroom en het ei toe en mix opnieuw. Voeg als laatste de vanille toe met citroen sap en geraspte citroen schil. Start voorzichtig en voeg naar smaak de hoeveelheden hiervan toe, totdat het mengsel de gewenste smaak heeft. Wanneer het mengsel klaar is haal je de taartvorm uit de koelkast en verspreid je de vulling over de bodem. Bak de taart in ongeveer 40 minuten bij 160 graden. Laat na het bakken de taart afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om helemaal koud te worden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Serveer een High tea

Verras je vrienden en familie met een originele, zelfgemaakte High Tea.

Pasta saus maken / koken

Simpele manier om een lekkere pasta saus te maken.

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

Lekker en gezond eten met Quinoa

Quinoa als gezond alternatief

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

3 recepten voor baby’s eerste fruithapje

Maak zelf uw baby's fruithapjes

Chocomelk De Enige Echte

mijn mening over de verschillen tussen de duren en goedkope chocomelkz

IJsmachine

Met een ijsmachine maak je snel en gemakkelijk elke smaak ijs die je wilt

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Watermeloen is gezond!

Goed voor de dorst, heerlijk verfrissend en vol met vitaminen.

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)