Italiaanse champignon ragoutbroodjes


Publicatie datum:

een lekker snel lunchgerecht of makkelijk avondmaal

Gesponsorde koppelingen

Wil je graag een snelle en lekkere lunch op tafel zetten, of heb je s avonds niet zoveel zin om te koken, maar wil je wel lekker eten, dan is dit receptje ideaal om eens uit te proberen. Er zit een klein moeilijkheidje in, en dat is de roux maken, maar dat heb je snel onder de knie.

Ingrediënten voor 2 personen

4 afbakbroodjes (pistolets, baguettes)
1 bakje champignons
paar plakjes parmaham
verse basilicum
bloem
kippen
bouillon

Werkwijze

Snijd de champignons in plakjes. Snijd ook de parmaham fijn. Maak de bouillon. Als je dit doet door middel van een bouillonblokje, lees dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bak de broodjes af in 8 tot 10 minuten in de oven op 180 graden of als anders aangegeven.
Bak de champignons in een beetje olie of boter aan. Voeg dan de parmaham toe en bak dit even mee.

Ok, nu komt het leuke, en tevens het moeilijkste gedeelte van dit simpele receptje. Het maken van de roux. Roux (spreek uit als roe) is een mengsel van boter en bloem, dat vaak wordt gebruikt al basis voor sauzen, maar in dit gerecht wordt het dus je ragout.

Strooi wat bloem over je champignonmengsel, en roer totdat het wat gaat binden. Giet dan langzaam wat bouillon erbij, en blijf roeren totdat er een saus ontstaat. Pas op voor klontjes, want het is niet lekker om een hap bloem binnen te krijgen.
Als je wat saus hebt, strooi je weer wat bloem, totdat het weer gaat binden. Giet dan weer de bouillon erbij, en blijf weer roeren tot je weer saus hebt. Doe dit net zolang totdat je bouillon op is.
Zorg ervoor dat je ragout niet te waterig is. Mocht dit zo zijn strooi dan weer een beetje bloem erbij. Is je ragout te dik, maar je bouillon is op, dan kan je wat water toevoegen. Aan de smaak zal het niets afdoen. Bouillon en parmaham zijn al zout van zichzelf, dus dit hoef je niet zelf meer toe te voegen.

Snijd wat blaadjes verse basilicum fijn, en voeg dit aan je ragout toe. Roer het even door, en laat het meewarmen zodat de smaak in je saus trekt. Naar smaak kan je peper toevoegen.

Snijd een broodje doormidden, en schep wat van de ragout over de helften. Maak het af met een paar blaadjes verse basilicum, en je hebt een heerlijk gerechtje, dat snel klaar is.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Budgetkoken met kipfilet

Maak van twee simpele kipfiletjes, maar liefst zes heerlijke kipburgers!

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Aardbeiensorbet

Deze aardbeiensorbet is een ware streling voor je zintuigen, gezond en erg makkelijk om te maken. Een aanrader voor sorbetliefhebbers !

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.