Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)


Publicatie datum:

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Gesponsorde koppelingen

Ten noordoosten van Lombardije liggen de regio's Trentino en Alto Adige. Trentino was vroeger onderdeel van Duitsland en in Alto Adige wordt tot op de dag van vandaag nog steeds duits gesproken. Dat verklaart waarom hier veel kool en aardappen worden gegeten, Bovendien wordt hier, hoe kan het ook anders, het lekkerste bier van Italie gemaakt.

Gesponsorde koppelingen

Finocchio
Gesmoorde venke

Voedingswaarde incl. vlees en 3 kleine aardappelen:
440 kcal,
33 g eiwit,
21 g vet, waarvan 6 g verzadigd vet,
30 g koolhydraten,
10 g vezel, 220 g groente

Ingredienten

-2 venkelknollen, schoongemaakt en in vieren
-2 eetl olijfolie voor bakken en braden
-100 ml groentebouillon
-100 ml pernod
-zout en peper uit de molen

1. Verhit de olie in een pan en roerbak hierin de venkel 2 minuten

2. Blus met de bouillon, voeg de Pernod toe en breng aan de kook.

3. Zet het vuur laag en laat zonder deksel ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot de venkel gaar is en al het vocht is verdampt.

4. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met een hamlapje en aardappelen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Een overheerlijke hamburger speciaal

Een heerlijke hamburger speciaal op een italiaanse bol

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!