Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)


Publicatie datum:

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Gesponsorde koppelingen

Ten noordoosten van Lombardije liggen de regio's Trentino en Alto Adige. Trentino was vroeger onderdeel van Duitsland en in Alto Adige wordt tot op de dag van vandaag nog steeds duits gesproken. Dat verklaart waarom hier veel kool en aardappen worden gegeten, Bovendien wordt hier, hoe kan het ook anders, het lekkerste bier van Italie gemaakt.

Finocchio
Gesmoorde venke

Voedingswaarde incl. vlees en 3 kleine aardappelen:
440 kcal,
33 g eiwit,
21 g vet, waarvan 6 g verzadigd vet,
30 g koolhydraten,
10 g vezel, 220 g groente

Ingredienten

-2 venkelknollen, schoongemaakt en in vieren
-2 eetl olijfolie voor bakken en braden
-100 ml groentebouillon
-100 ml pernod
-zout en peper uit de molen

1. Verhit de olie in een pan en roerbak hierin de venkel 2 minuten

2. Blus met de bouillon, voeg de Pernod toe en breng aan de kook.

3. Zet het vuur laag en laat zonder deksel ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot de venkel gaar is en al het vocht is verdampt.

4. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met een hamlapje en aardappelen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Recept chocoladetaart

Recept voor een snelle maar heerlijke chocoladetaart

De gevaren van glucose-fructosestroop

In veel zoete producten zit fructosestroop, maar helaas is dit toevoegmiddel niet zo goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Pittige zuurkoolschotel

Recept voor een heerlijke zuurkoolschotel

Eenvoudig recept voor de lekkerste cocktail

Maak nu eenvoudig de lekkerste cocktail met dit internationaal bekende recept.

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Recept energierijke milkshake

Energierijk recept milkshake

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Heerlijke nachos

Hoe maak je zelf heerlijke nacho's? Lekker voor een feestje of voor thuis.

IJsmachine

Met een ijsmachine maak je snel en gemakkelijk elke smaak ijs die je wilt

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Antiliaans kippensoep

Heerlijk gezonde kippensoep op antilliaanse wijze

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.