Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)


Publicatie datum:

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Gesponsorde koppelingen

Ten noordoosten van Lombardije liggen de regio's Trentino en Alto Adige. Trentino was vroeger onderdeel van Duitsland en in Alto Adige wordt tot op de dag van vandaag nog steeds duits gesproken. Dat verklaart waarom hier veel kool en aardappen worden gegeten, Bovendien wordt hier, hoe kan het ook anders, het lekkerste bier van Italie gemaakt.

Finocchio
Gesmoorde venke

Voedingswaarde incl. vlees en 3 kleine aardappelen:
440 kcal,
33 g eiwit,
21 g vet, waarvan 6 g verzadigd vet,
30 g koolhydraten,
10 g vezel, 220 g groente

Ingredienten

-2 venkelknollen, schoongemaakt en in vieren
-2 eetl olijfolie voor bakken en braden
-100 ml groentebouillon
-100 ml pernod
-zout en peper uit de molen

1. Verhit de olie in een pan en roerbak hierin de venkel 2 minuten

2. Blus met de bouillon, voeg de Pernod toe en breng aan de kook.

3. Zet het vuur laag en laat zonder deksel ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot de venkel gaar is en al het vocht is verdampt.

4. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Waar aardbeien al niet goed voor zijn.

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Smoothies

Smoothies zijn fris, gezond en heel eenvoudig te maken.

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

Lekkere Griekse nagerechten

Lekkere Griekse nagerechten in een handomdraai

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Koken een kunst of expirimenteren

Inkopen voor de hele week doen is tijdbesparend. Recepten zoeken is gemakkelijk

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.