Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)


Publicatie datum:

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Gesponsorde koppelingen

Ten noordoosten van Lombardije liggen de regio's Trentino en Alto Adige. Trentino was vroeger onderdeel van Duitsland en in Alto Adige wordt tot op de dag van vandaag nog steeds duits gesproken. Dat verklaart waarom hier veel kool en aardappen worden gegeten, Bovendien wordt hier, hoe kan het ook anders, het lekkerste bier van Italie gemaakt.

Gesponsorde koppelingen

Finocchio
Gesmoorde venke

Voedingswaarde incl. vlees en 3 kleine aardappelen:
440 kcal,
33 g eiwit,
21 g vet, waarvan 6 g verzadigd vet,
30 g koolhydraten,
10 g vezel, 220 g groente

Ingredienten

-2 venkelknollen, schoongemaakt en in vieren
-2 eetl olijfolie voor bakken en braden
-100 ml groentebouillon
-100 ml pernod
-zout en peper uit de molen

1. Verhit de olie in een pan en roerbak hierin de venkel 2 minuten

2. Blus met de bouillon, voeg de Pernod toe en breng aan de kook.

3. Zet het vuur laag en laat zonder deksel ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot de venkel gaar is en al het vocht is verdampt.

4. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met een hamlapje en aardappelen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Alles over alcohol!

Informatief artikel over alcohol.

Recept kalfsvlees - kalfsragoût met groenten - stoofschotel

Een heerlijke stoofschotel die een volledige maaltijd vormt.

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Flensjes (basis recept)

Basis recept voor Flensjes

Scampi's in een pikant tomaten-groentensausje, met tagliatelli

Een lekker recept op te dienen als voorgerecht zonder tagliatelli's of als hoofdgerecht met tagliatelli's