Italiaanse ovenschotel


Publicatie datum:

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke italiaanse ovenschotel maken in een half uurtje tijd? Het lijkt onmogelijk, maar het is te doen.

Als je dit recept volgt dan staat jouw italiaanse ovenschotel binnen een half uurtje in de oven!

Gesponsorde koppelingen

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette!

Ingredienten:

  • 400 gram schelpjes pasta.
  • 250 gram hamblokjes.
  • 250 kwark.
  • 2 courgettes.
  • 1 ui.
  • 1 teen knoflook.
  • 1 ei.
  • geraspte kaas.
  • italiaanse kruiden.
  • 1 eetlepel maggie tuinkruidenboullion

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgend de aanwijzing op de verpakking.
  2. Zet een hapjespan op het vuur en bak daarin de ui en de knoflook.
  3. Zodra de ui glazig is kunt u de gesneden courgettes toevoegen. (de courgettes moeten in blokjes van een cm gesneden worden).
  4. Laar de ui, knoflook en courgettes even fruiten op een laag pitje.
  5. Daarna kunt u de ham toevoegen en de italiaanse kruiden (Op eigen smaak aanbrengen).
  6. Het sausje dat door de pasta gaat maakt u als volgt: meng 250 gram kwark en een eigeel door elkaar. Voeg daar 1 eetlepel maggie boullion aan toe en roer het goed door elkaar.
  7. Pak een ovenschaal en vet hem in met olijfolie.
  8. Doe de pasta in de ovenschaal en voeg de ui, knoflook, courgette en de ham toe.
  9. Meng alles goed door elkaar en verdeel de saus gelijkmatig over de schaal.
  10. U kunt eventueel nog geraspte kaas aan de ovenschotel toevoegen of eroverheen strooien.
  11. De pasta moet een half uur in de oven op 200 graden.
  12. Eet smakelijk!!

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Rabarber in de moestuin

Rabarber, een frisse noot in de moestuin

De beste frituurolie, de goedkoopste frituurolie

Wat is frituurolie? Wat is de beste frituurolie? Wat is de goedkoopste frituurolie?

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?