Kaasplankjes als dessert


Publicatie datum:

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Gesponsorde koppelingen

Een kaasplankje na een uitgebreid diner is een mooie en smakelijke afronding van het geheel. Het voordeel is ook dat er zo veel mogelijkheden zijn, 'voor elk wat wils'. Mooie combinaties zijn er te maken.

Nodig:

mooi schaaltje of plankje om de kaas op te leggen

kleine (kaas) mesjes, voor elke soort één

Rode wijn of niet te koude rode port in mooie wijn- of portglazen

Ingrediënten:

Kaasplankje met zachte smaken: Geitekaas (géén Feta), Port Salut, Brie, Baby Bell,knoflookkruidenboter, Gorgonzola en Bluefort.

Kaasplankje met wat sterkere kazen: Chaumes, Kernhem, Rocqfort, Camembert, Boursin, Danish Blue en Emmentaler.

Vers afgebakken broodjes (zie Tip)

Tip:

Drink bij de zachte kazen een niet al te krachtige soepele rode wijn en bij de wat pittigere kazen een zwaardere en krachtige rode wijn of een rode port.

Breng vóór het serveren de kazen op kamertemperatuur en serveer de kaasplank met ciabattabrood, stokbrood of pistoletjes, vers uit de oven in plakjes gesneden.

De bedoeling van een kaasplankje is dat er met de lichtste, zachte kazen wordt begonnen en de wat sterkere kazen hierna volgen, dit vanwege de smaakopbouw. Eventueel kan gekozen worden voor een tussen-de -kazen-door hapje in de vorm van fruit, zoals druiven en meloen.

*Extra: meestal liggen er 3 á 4 soorten kaas op een plankje

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Goedkoop koken

Koken met laag budget

Basisrisotto

Dit is een zeer eenvoudig en veelzijdig gerecht waarmee je zeker indruk maakt op gasten!

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Kip Boursin

recept met kip en boursin

Tien tips om af te vallen

Tips om te jou te helpen op je streefgewicht te komen

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Hoe maak ik een mokkataart?

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Mexicaanse kip

Recept voor 4 personen

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Lekkere Griekse nagerechten

Lekkere Griekse nagerechten in een handomdraai

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?