Kabouterhuisjes Soep (Champignonsoep)


Publicatie datum:

Een champignonsoepje waar je de vingers bij aflikt

Gesponsorde koppelingen

Hier heb ik een recept van een champignonsoepje lekker en ook weer anders dan anders zoals jullie het van me gewend zijn ondertussen. Als je een wat ouder kind hebt kan die hier goed helpen met de champignons te snijden.

Het is weer een recept die ik op mijn kinderen heb uitgeprobeerd en met succes. 

Gesponsorde koppelingen

Bereidingstijd

ca. 30 minuten

Personen

4 personen

 

Benodigheden

250 gram champignons

1 klein uitje

30 gram boter

30 gram bloem

8 dl bouillon

8 eetlepels doperwtjes (diepvries)

enkele druppels citroensap

scheutje koffieroom

zout en peper

kerriepoeder

 

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon, het beste kan je ze borstelen of zoals ik het doe ik snij de kontjes (onderkant stengel) er af en leg ze in een handdoek dan rol ik voorzichtig de champignons in de handdoek schoon. Snij de champignons in plakjes.

Schil en snipper het uitje en bak dat in de boter glazig. Voeg de bloem toe en laat die al roerende een minuttjes meebakken. Voeg langzaam en onder constant roeren de bouillon toe en breng de soep al roerend aan de kook.

Doe de champignons en de doperwtjes in de soep en laat op een zacht vuurtje 15 minuten koken. Heb je kinderen die van zachte erwten houden doe dan 20 minuten. Voeg citroensap, koffieroom, zout en peper naar smaak toe.

Doe de soep over in voorverwarmde borden of soepkommen en strooi er wat kerriepoeder over.

Veel plezier met maken en eet smakelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Fruitbrochette met kiwisaus

Recept fruitbrochette met kiwisaus

Pompoensoep

Pompoensoep met ui, paprika en natuurlijk pompoen!

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid