Kaiserschmarren


Publicatie datum:

lekkernij uit oostenrijk

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk hapje uit Oostenrijk. Kan gegeten worden als toetje maar ook als lekker tussendoortje. Simpel om te maken en heerlijk om te eten.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen kennen de normale pannenkoek uit Nederland wel. Met stroop of appel of kaas. Of de poffertjes. Maar er is nu een heerlijke variant op de pannenkoek, uit Oostenrijk. Namelijk Kaiserschmarren. Een gerecht dat lijkt op de Hollandse pannenkoek. Kaiserschmarren heeft zijn naam te danken aan Kaiser Franz Josef I uit Oostenrijk. Hij vond dit gerecht zo lekker dat hij zijn naam eraan heeft gegeven.

Hieronder het recept:

Kaiserschmarren:

Benodigdheden:

250 g bloem, 1/4 L melk, 4 eieren, 150 g boter, 30 g suiker en 50 g rozijnen.

Bereiding:

De bloem met de melk tot een dik deeg roeren. Een klein beetje zout erbij doen. De eieren scheiden en 4 eidooiers en 50 g gesmolten boter bij het deeg doen. In een andere kom de 4 eiwitten met 30 g suiker stijf kloppen en door het deeg roeren. In een pan 100 g boter verhitten. Het deeg ongeveer 2 tot 3 cm in de pan gieten, 50 g rozijnen erbij doen en in de hete pan laten bakken. Als de pannenkoek een beetje gebakken lijkt met twee vorken door de pannenkoek heen gaan zodat er kleine stukjes ontstaan. Niet te lang anders worden de stukjes te droog. Op een schaal doen en met suiker bestrooien. Samen met appelmoes of appelcompote eten.

Eet smakelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaghetti alla carbonara

Een hele simpele heerlijke Italiaanse pasta!

Asperges voor consumptie alleen van het mannelijk geslacht.

In de winkel liggen alleen maar asperges van het mannelijk geslacht omdat het mannelijk geslacht het grootst is bij de Asperge.

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Halvarine, margarine of roomboter

Een informatief artikel over het gebruik van boter op brood.