Kaiserschmarren


Publicatie datum:

lekkernij uit oostenrijk

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk hapje uit Oostenrijk. Kan gegeten worden als toetje maar ook als lekker tussendoortje. Simpel om te maken en heerlijk om te eten.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen kennen de normale pannenkoek uit Nederland wel. Met stroop of appel of kaas. Of de poffertjes. Maar er is nu een heerlijke variant op de pannenkoek, uit Oostenrijk. Namelijk Kaiserschmarren. Een gerecht dat lijkt op de Hollandse pannenkoek. Kaiserschmarren heeft zijn naam te danken aan Kaiser Franz Josef I uit Oostenrijk. Hij vond dit gerecht zo lekker dat hij zijn naam eraan heeft gegeven.

Hieronder het recept:

Kaiserschmarren:

Benodigdheden:

250 g bloem, 1/4 L melk, 4 eieren, 150 g boter, 30 g suiker en 50 g rozijnen.

Bereiding:

De bloem met de melk tot een dik deeg roeren. Een klein beetje zout erbij doen. De eieren scheiden en 4 eidooiers en 50 g gesmolten boter bij het deeg doen. In een andere kom de 4 eiwitten met 30 g suiker stijf kloppen en door het deeg roeren. In een pan 100 g boter verhitten. Het deeg ongeveer 2 tot 3 cm in de pan gieten, 50 g rozijnen erbij doen en in de hete pan laten bakken. Als de pannenkoek een beetje gebakken lijkt met twee vorken door de pannenkoek heen gaan zodat er kleine stukjes ontstaan. Niet te lang anders worden de stukjes te droog. Op een schaal doen en met suiker bestrooien. Samen met appelmoes of appelcompote eten.

Eet smakelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

gepocheerd ei voor dummies

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Aardbeiendessert met balsmico

Een heerlijk Italiaans aardbeien dessert!

Konijn alla ligure

Een heerlijk Italiaans gerecht konijn alla ligure

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen