Kaiserschmarren


Publicatie datum:

lekkernij uit oostenrijk

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk hapje uit Oostenrijk. Kan gegeten worden als toetje maar ook als lekker tussendoortje. Simpel om te maken en heerlijk om te eten.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen kennen de normale pannenkoek uit Nederland wel. Met stroop of appel of kaas. Of de poffertjes. Maar er is nu een heerlijke variant op de pannenkoek, uit Oostenrijk. Namelijk Kaiserschmarren. Een gerecht dat lijkt op de Hollandse pannenkoek. Kaiserschmarren heeft zijn naam te danken aan Kaiser Franz Josef I uit Oostenrijk. Hij vond dit gerecht zo lekker dat hij zijn naam eraan heeft gegeven.

Hieronder het recept:

Kaiserschmarren:

Benodigdheden:

250 g bloem, 1/4 L melk, 4 eieren, 150 g boter, 30 g suiker en 50 g rozijnen.

Bereiding:

De bloem met de melk tot een dik deeg roeren. Een klein beetje zout erbij doen. De eieren scheiden en 4 eidooiers en 50 g gesmolten boter bij het deeg doen. In een andere kom de 4 eiwitten met 30 g suiker stijf kloppen en door het deeg roeren. In een pan 100 g boter verhitten. Het deeg ongeveer 2 tot 3 cm in de pan gieten, 50 g rozijnen erbij doen en in de hete pan laten bakken. Als de pannenkoek een beetje gebakken lijkt met twee vorken door de pannenkoek heen gaan zodat er kleine stukjes ontstaan. Niet te lang anders worden de stukjes te droog. Op een schaal doen en met suiker bestrooien. Samen met appelmoes of appelcompote eten.

Eet smakelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

10 tips om e-nummers te minderen

E-nummers hebben een functie in producten. Toch is er een groep mensen die weinig e-nummers consumeert. Wanneer je e-nummers wilt verminderen is dit moeilijk.

Aardpeerschotel met prei en hazelnoten

Recept voor een ovenschotel met aardperen, prei, aardappelen en hazelnoten

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...