Kalfsvlees met tonijnsaus


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Gesponsorde koppelingen

Verras uw vrienden en familie met deze heerlijke Italiaans gerecht! Leuk en makkelijk om te maken! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Vitello tonnato

Ingrienten

-500 G kalfsvlees
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, in stukken
-1 wortel, in stukken
-1 stengel bleekselderij, in stukken
-1 takje rozemarijn
-0.5 L kippenbouillon
Voor de saus:
-1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
-2 eierdooiers
-3 eetl witte wijnazijn
-4 ansjovisfilets
-4 eetl kappertjes
-1 theel zout
-100 ml olijfolie extra vierge

1. Verwarm de oven voor op 150°C

2. Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de uit, wortel, bleekselderij en rozemarijn

3. Blus af met de bouillon en doe het vlees erbij. Schep alles in een ovenschaal en zet 30 min in de oven.

4. Haal het vlees uit de schaal en laat afkoelen, bewaar het vocht.

5. Rol het vlees in aluminiumfolie en zet gedurende 4 uur in de koelkast.

6. Meng voor de saus, in een keukenmachine of met een staafmixer, de tonijn, eierdooiersm azijn, ansjovis, kappertjes, zout en 300 ml van het kookvocht en giet de olie er langzaam bij

7. Wrijf de saus al roerend door een zeef

8. Snijd het vlees in heel dunne plakjes. Giet de saus erover of serveer apart.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!