Kalkoen met gorgonzola en parmaham


Publicatie datum:

Een heerlijk gerecht dat ze alleen in de beste restaurants in Italie serveren! Maak het nu in uw eigen keuken!

Gesponsorde koppelingen

Heerlijke kalkoen met gorgonzola en parmaham. Verras uw vrienden met deze Italiaanse gerecht! bon appetit!

De beste manier om een kalkoen te laten ontdooien is in de koelkast. Hou een dag aan voor elke 2,25 kilo kalkoen. Een snellere manier om een kalkoen te laten ontdooien is in een koudwaterbad. Dit neemt ongeveer 30 minuten per 450 gram. Het water moet blijven stromen uit de kraan, of regelmatig ververst worden, om bevriezing tegen te gaan. Je kunt ook een combinatie van deze twee methodes gebruiken. Ontdooi een kalkoen nooit op kamertemperatuur.

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Ingredienten

-4 Kalkoenfilets (à 150 g) platgeslagen
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 sjalotje, gesnipperd
-200 g spinazie
-4 eetl gorfonzola, verkruimeld
-100 g walnoten, fijngehakt
-4 plakken parmaham

1. Verwarm de oven voor op 200°C

2. Verhit de olie in een pan en roerbak het sjalotje samen met de spinazie een minuut

3. Verdeel het spinaziemengsel over de kalkoen en bestrooi met gorgonzola en walnoten

4. Rol de filets op en draai de parmaham eromheen

5. Leg in een ovenschaal en laat in 10 minuten gaar en bruin worden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gourmetten

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Heerlijke frisse Couscous Salade

Recept van een frisse zomersalade

Smoothie gezond en voor iedereen

De beste smoothie ideeen. Iedereen kan ze maken.

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

Afschaffing statiegeld op flessen uitgesteld

Staatssecretaris Mansveld heeft ervoor gekozen om het statiegeld niet vanaf 2015 af te schaffen

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Pittige zuurkoolschotel

Recept voor een heerlijke zuurkoolschotel

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Courgette gevuld met couscous

Ovengerecht van gevulde courgette met couscous en twee soorten kaas

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Hoe bak je nou een goede pannenkoek

De manier om een goede pannenkoek te bakken

Zeeduivel saltimbocca

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

Spaghetti alla carbonara

Een hele simpele heerlijke Italiaanse pasta!

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Halvarine, margarine of roomboter

Een informatief artikel over het gebruik van boter op brood.

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!