Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept


Publicatie datum:

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

Gesponsorde koppelingen

Weer een lekker recept. Dit keer een simpel, maar lekker recept met ketjap sate!

Voor een simpele maar toch erg lekkere maaltijd hoef je niet veel tijd te hebben. Dit recept is een makkelijk recept, voor beginners maar ook voor gevorderden een erg goede maaltijd. Succes en eetsmakelijk!

Wat heb je nodig?

Je hebt het volgende nodig:
  •  300 gram kipfilet, in blokjes gesneden (of zelf snijden)
  •  50 ml ketjap rode peper (fles 300 ml)
  •  300 gram witte rijst
  •  1 spitskool
  •  4 eetlepels zonnebloemolie
  •  1 eetlepel kerriepoeder
  •  50 gram pinda's gezouten, grof gehakt
  •  2 eetlepels gebakken uitjes

 Verder:

  • Satestokjes
 
 
{{extraAds}}

 In 12 stappen en binnen 25 minuten klaar

Voor vier mensen een gerecht koken in 25 minuten en 12 stappen? Dat kan! Hieronder staat het stappenplan voor hoe je binnen 12 stappen (en dus 25 minuten) een heerlijke maaltijd op tafel hebt. Vanzelfsprekend zijn de bovengenoemde hoeveelheden dus ook voor vier personen

De eerste stap is de kip in een schaal doen en meng de ketjap erdoor. Vervolgens laat je dit 15 min. marineren. De derde stap is de kip aan de satéprikkers rijgen en nog 10 min. laten marineren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hierna halveer je de kool in de lengte, verwijder je de harde kern en snijd je de helften in reepjes. Stap zes is 2 eetlepels olie in een wok verhitten en voeg de kool en het kerriepoeder toe. Roerbak deze 8 minuten en breng het op smaak met wat peper en zout. Stap negen is: verhit de rest van de olie en bak de saté 5 min. Keer de sate halverwege om. Verdeel daarna de saté, rijst en kool over 4 borden. Voeg naar smaak nog wat ketjap aan de saté toe. De laatste stap is het bestrooien van het gerecht met de pinda's en uitjes.

 

Eetsmakelijk!

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Recept - appelflappen - dessert

Een receptje voor appelflappen.

recept - hapjes - borrelhapjes

Houdt u van borrelhapjes? Hier enkele receptjes.

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Tagliatelle met tomaten-amandelsaus

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Spaghetti met broccoli en hammetjes

Een snel en makkelijk recept voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Het 80/10/10 dieet

Wat is het 80/10/10 dieet?

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!

Recept Zigeunersaus - sauzen

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.